Grad

SIGURNOST PUTOVANJA, PRIPREME ZA SEZONU… Poljska nacionalna televizija snima emisiju o Dubrovniku

U Dubrovniku je od 18. do 21. svibnja boravila snimateljska ekipa Poljske nacionalne televizije u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Tročlana ekipa nacionalne televizije kanala TVP Info tijekom svog boravka u Dubrovniku snimala je emisiju o Dubrovniku. Tema emisije je sigurnost putovanja u Dubrovnik, pripreme za nadolazeću sezonu te općenito turistička ponuda Dubrovnika.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić u intervjuu je istaknula sigurnost Dubrovnika kao destinacije, važnost procijepljenosti značajnijeg broja turističkih djelatnika, sigurnosnih protokola Safe stay in Croatia te važnost zadržavanja stabilne epidemiološke situacije kako kod nas, tako i na emitivnim tržištima, kako bi se što prije uspostavio intenzivniji turističkih promet. Novinar Poljske TV Przemyslav Adamski istaknuo je kako je veliki ljubitelj Hrvatske, a posebno Dubrovnika.

Poljsko tržište je jedno od važnijih emitivnih tržišta Dubrovnika, što pokazuju i statistički podaci za 2020. godinu kada su se poljski turisti plasirali na peto mjesto top liste najbrojnijih gostiju s 73 posto prometa u dolascima, te 89 posto u noćenjima u odnosu na 2019. godinu.
Za ovu turističku sezonu prema Dubrovniku uspostavljeni su u svibnju direktni letovi poljskog avioprijevoznika LOT iz Varšave, dok se od srpnja zračni promet s Poljskom intenzivira pa je najavljeno deset različitih letova tjedno i to LOT iz Varšave četiri puta tjedno, iz Poznana i iz Krakowa jednom tjedno; Smartwings iz Katowica i Varšave jednom tjedno i Wizzair iz Varšave dva puta tjedno.

Pročitajte još

[VIDEO] S barki ispred Kaša sugrađani se na dirljiv način oprostili od starog ribara Franza

Dulist

GRAD REAGIRAO NA KRISTIĆA ‘U prvom dijelu siječnja Dubrovnik je dosegnuo 80 posto noćenja rekordne 2019.’

Dulist

Estonski investitor želi graditi u Zatonu Malom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija