Grad

SIGURNOST PUTOVANJA, PRIPREME ZA SEZONU… Poljska nacionalna televizija snima emisiju o Dubrovniku

SIGURNOST PUTOVANJA, PRIPREME ZA SEZONU... Poljska nacionalna televizija snima emisiju o Dubrovniku

U Dubrovniku je od 18. do 21. svibnja boravila snimateljska ekipa Poljske nacionalne televizije u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Tročlana ekipa nacionalne televizije kanala TVP Info tijekom svog boravka u Dubrovniku snimala je emisiju o Dubrovniku. Tema emisije je sigurnost putovanja u Dubrovnik, pripreme za nadolazeću sezonu te općenito turistička ponuda Dubrovnika.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić u intervjuu je istaknula sigurnost Dubrovnika kao destinacije, važnost procijepljenosti značajnijeg broja turističkih djelatnika, sigurnosnih protokola Safe stay in Croatia te važnost zadržavanja stabilne epidemiološke situacije kako kod nas, tako i na emitivnim tržištima, kako bi se što prije uspostavio intenzivniji turističkih promet. Novinar Poljske TV Przemyslav Adamski istaknuo je kako je veliki ljubitelj Hrvatske, a posebno Dubrovnika.

Poljsko tržište je jedno od važnijih emitivnih tržišta Dubrovnika, što pokazuju i statistički podaci za 2020. godinu kada su se poljski turisti plasirali na peto mjesto top liste najbrojnijih gostiju s 73 posto prometa u dolascima, te 89 posto u noćenjima u odnosu na 2019. godinu.
Za ovu turističku sezonu prema Dubrovniku uspostavljeni su u svibnju direktni letovi poljskog avioprijevoznika LOT iz Varšave, dok se od srpnja zračni promet s Poljskom intenzivira pa je najavljeno deset različitih letova tjedno i to LOT iz Varšave četiri puta tjedno, iz Poznana i iz Krakowa jednom tjedno; Smartwings iz Katowica i Varšave jednom tjedno i Wizzair iz Varšave dva puta tjedno.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist