GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

NOVI DOM UMIROVLJENIKA ISPOD OB DUBROVNIK Predan zahtjev za ishođenje građevinske dozvole
Predan je glavni projekt za isho­đenje građevinske dozvole za izgrad­nju novog doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik. Ovo je drugi projekt nakon 50 godina vezan za skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg pokreće ova gradska uprava, nakon što su prošli mjesec započeli radovi na domu u Gružu. Novi dom bit će kapa­citeta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Bit će opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižni­com i kafe barom. Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekta Tina Svena Franića posvećena je prostorima kori­snika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor. Konceptom tri izmaknuta volumena postignut je smještaj raznih korisnič­kih grupa – od potpuno pokretnih i aktivnih korisnika preko polupokret­nih i nepokretnih korisnika, kao i dementnih u raznim stupnjevima.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice Dubrovnik zadovoljit će se većina potrebe smje­štaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave.

ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU Gradonačelnik Franković obišao dvoranu za borilačke sportove
Završeni su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za bori­lačke sportove u prostoru bivše ‘Sta­nice za tehnički prijem vozila’ u Gospi­nom polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infra­strukturu. ‘Po prvi put Dubrovnik dobiva dvoranu za borilačke sportove. Ovo je nastavak investicija u sport­sku infrastrukturu koje je ova gradska uprava pokrenula prije četiri godine. Uz borilačke sportove, na gornjoj etaži svoje prostore za tekuće poslovanje naći će brojne sportske udruge s pod­ručja Grada Dubrovnika. U stražnjem dijelu nalaze se prostori dubrovačkog moto kluba, koji već više od 20 godina traže adekvatni prostor. Uistinu sam zadovoljan da sve ovo danas imamo ovdje’, istaknuo je gradonačelnik Fran­ković’ kazao je gradonačelnik Franko­vić u prigodi obilaska. Postojeća gra­đevina površine 634 m2, koju je Grad nakon povrata zemljišta odlučio pre­namijeniti za potrebe sporta, preure­đena je na način da je u prizemlju orga­niziran prostor za trening, podijeljen na zone, uz prateće svlačionice i sani­tarije. Na gornjem katu objekta smje­šteni su uredi sportskih klubova.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Sukladno usvojenoj Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture, Grad Dubrovnik je nakon dugo godina krenuo s obnavljanjem i uređe­njem brojnih objekata namijenjenih upravo sportašima i njihovom sportskom napretku.

SPORTSKE INVESTICIJE Završeni radovi na zgradi gradskog bazena u Gružu
Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je obi­šao završene radove na zgradi gradskog bazena u Gružu, bivši Hotel Stadion, koji nakon godina nebrige napokon dobiva primjereni izgled i funkciju. ‘Koncept rekonstrukcije je bio vraćanje ugleda staroj vrijednoj zgradi iz razdoblja moderne arhitekture autora splitskog arhitekta Lovra Perkovića i uređe­nje okolnog javnog prostora i vraćanje tog prostora pješacima’ kazala je projektantica Vanda Ivanković Kontić. Rekonstruk­cijom su obuhvaćeni unutarnji rubni prostori objekta i vanj­ski prostori unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji su dovedeni u visoki roh-bau, i prostori koji su dovedeni do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Svoje mjesto u novouređenim prostorima dobit će i prvi muzej vaterpola i plivačkih sportova grada Dubrovnika.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 19. svibnja 2021.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist