Aktualno

[SIGURAN DOM JE JEDINI PRAVI DOM] Obitelj u očima naših osnovaca

[SIGURAN DOM JE JEDINI PRAVI DOM] Obitelj u očima naših osnovaca

U osnovnim školama diljem Dubrovačko-neretvanske županije u petak, 13. svibnja postavljene su izložbe dječjih crteža pod nazivom ‘Siguran dom je jedini pravi dom’. Izložbe su organizirane ususret Danu obitelji, kako bi se prigodno obilježio dječjim viđenjima obitelji i obiteljskih vrijednosti. Maštovitost i šarolikost dječjih radova iznjedrila je prekrasne izložbe, na ponos učitelja, ravnatelja škola i roditelja.
Aktivnost je održana u sklopu projekta „Josipov dom – Osiguravanje sustava podrška za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji“, koji se provodi od veljače 2021. godine. Javna kampanja u svrhu podizanja svijesti o neprihvatljivosti nasilja uključuje razne ciljne skupine, pa tako i djecu. Nasilje u obitelji, koje god vrste bilo i nad kojim god članom obitelji, ostavlja trajne posljedice na dijete. Obitelj je mjesto gdje bi se djeca trebala osjećati voljeno i sigurno, a sretno djetinjstvo je ono što svako dijete zaslužuje.

U kampanju protiv nasilja u obitelji, na ovaj način, uključile su se: OŠ Ivana Gundulića, OŠ Mokošica, OŠ Cavtat, OŠ Slano, OŠ Ston, OŠ Orebić, OŠ Stjepana Radića (Metković), OŠ Petra Kanavelića (Korčula), OŠ Ivana Gundulića – Područna škola Luka Šipanska (Šipan) i OŠ Mljet (Babino polje), a sudjelovali su učenici trećih i četvrtih razreda. Izloženi radovi bit će i dio kataloga, koji će se dostaviti svim školama sudionicama. Virtualna izložba trajno će se postaviti na web stranici projekta www.sigurnakuca-dnz.hr.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta „Josipov dom“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Partner na projektu je Caritas Dubrovačke biskupije. Projektom je osigurano više od 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Kroz provedbu projekta rekonstruirat će se i opremiti objekt, koji će služiti kao sklonište za žrtve nasilja u obitelji, jačat će se kapaciteti stručnjaka, koji rade sa žrtvama nasilja u obitelji te provesti javna kampanja s ciljem podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist