Županija

ŠESTO ISPITIVANJE Na pet plaža more nije izvrsne kakvoće

ŠESTO ISPITIVANJE Na pet plaža more nije izvrsne kakvoće

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je šesto redovno ispitivanje mora na 121 plaži od 25. srpnja do 7. kolovoza 2022. godine.

More je na 116 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, a na dvije plaže dobrom ocjenom. Na plažama Duboka u Slivnom, Kobaš u Stonu i Ispod zidina na Korčuli more je ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.

Tijekom šestog ispitivanja mora uzorkovani su dodatni uzorci mora na plaži Ispod zidina na Korčuli zbog puknuća podmorskog ispusta Puntin (ispust sustava javne odvodnje grada Korčule) te je 4. kolovoza 2022. godine utvrđeno iznenadno onečišćenje mora. Sukladno Uredbi uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist