Županija

ODUŠEVLJENI SU DUBROVNIKOM Župan posjetio mlade Ukrajince koji borave u Učeničkom domu

Župan Nikola Dobroslavić posjetio je ovog utorka 30 Ukrajinaca koji borave u Učeničkom domu Dubrovnik. Riječ je o 27 učenika osnovnih škola te njihove tri pratiteljice iz zapadnog dijela Ukrajine, iz Lavova.

-Ugostili smo ih u Dubrovniku kako bismo iskazali solidarnost između Hrvatske i Ukrajine. Zajedno s Veleposlanstvom Ukrajine dogovorili smo da ćemo u našu županiju primiti 30 osoba na 15 dana. Riječ je o osnovnoškolcima koji su veoma zadovoljni boravkom ovdje. Vjerujem da će im i ostatak odmora ovdje biti ugodan, kako smo i željeli. Hrvatska ima posebnu solidarnost prema situaciji u Ukrajini i ukrajinskom narodu kod ove grube agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, a posebno jer smo i sami bili žrtva velikosrpske agresije – rekao je župan Nikola Doboslavić naglasivši kako su učenici stigli prije tri dana.

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik Sandra Merdžan istaknula je kako su u domu jako sretni što su ovog ljeta imali priliku ugostiti djecu iz Ukrajine.

-Već su se upoznali s našim plažama i s Dubrovnikom, udomaćili su se. Koliko smo se mi njima trudili uljepšati ljeto, toliko su ga i oni nama uljepšali. Naša su djeca na praznicima, ali zbog ukrajinske djece se opet čuje dječji smijeh po našim prostorima. Baš smo sretni što ih imamo ovdje. Vjerujemo da će im Dubrovnik ostati u dobrom sjećanju – rekla je Merdžan.

Jedan od ukrajinskih učenika, 14-godišnji Vladyslav Trehub istaknuo je kako jako voli Dubrovnik i Hrvatsku, da ga je more oduševilo i da na njemu provodi najviše vremena.

Pročitajte još

ODLUČILI VIJEĆNICI Stjepo Butijer ovogodišnji laureat Općine Konavle

Dulist

Kako uključiti moderne tehnologije u tradicionalne načine uzgoja?

Dulist

PRVI DANI LISTOPADA U Metkoviću i Orebiću književni susret ‘Petar Šegedin’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija