DuList IN

[ŠESTI FESTIVAL SOLI] Od ‘Kina u parku’ do pjesme, predstave, vađenja stonskog ‘cvijeta’…

[ŠESTI FESTIVAL SOLI] Od 'Kina u parku' do pjesme, predstave, vađenja stonskog 'cvijeta'...

Nedjelja središnjice šestog Festivala soli donosi jedan posve novi program; ‘Kino u Parku’ uz obiteljski animirani film 101 Dalmatinac Walta Disneyja od 20 sati u Parku Komarda. Nešto poznato, a i nešto novo očekuje sve posjetitelje svih generacija i uzrasta na programu slanog stonskog festivala!

Još danas održava se i vođena tura Priča o solani s početkom u 18:30 te program Vadimo sol – vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston od 19 sati. Na oba događanja potrebno se prijaviti na mail festivalsoli@gmail.com ili porukom na društvene mreže.

Kroz protekla dva dana veliki je broj sudionika kupio cvijet soli – u tome su se okušali festivalski posjetitelji uistinu raznih životnih dobi! Iznimno dobro je i ove godine posjećena vođena tura koja donosi priču o stonskoj soli i solani u kojoj se ona kristalizira, bere, čuva i priprema za kuhinjski stol.

Klapa Cambi sinoć je raspjevala Stonjane i njihove goste u Tvrđavi Kaštio. Prekrasni i iznimno akustični prostor najveće stonske tvrđave bio je posve ispunjen; parter, skalini i zidine iznad pozornice! Splitski pjevači ispraćeni su ovacijama uz glazbeni dodatak koji su, kao i veliki dio koncerta, otpjevali glazbenici i publika zajedno.

Kulturna udruga Aster na radost je najmlađe publike izvela marionetsku predstavu Ukleti kraljević i čelični Henrik koju su malci zainteresirano i posvećeno pratili. Upoznali su glumce i njihove lutke, nasmijali se, zabavili i naučili nešto novo! Umjetnici iz Dubrovnika i Pelješca koji su sudjelovali u likovnoj koloniji Komarda Art Park u produkciji Doma Marina Držića, prezentirati su na popodnevnoj radionici za djecu svoja djela nastala na koloniji i specifičnost vlastitog likovnog izričaja. Mali sudionici radionice potom su na svoj način slikarskim, crtaćim i kiparskim tehnikama interpretirati viđeno. Po završetku kolonije, umjetnici svoja djela daruju Stonu, a bit će izložena u Kneževom dvoru od 10. rujna.

Posljednji je dan Eko place – sajma tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava uz radno vrijeme od 10 do 13 te 18 do 20 sati. Nakon središnjeg dijela programa ovaj vikend, uz izložbu radova s Komarda Art Parka 10. rujna, stonski i pelješki restorani, vinarije i wine barovi nude posebne menije kreirane upravo za Festival soli sve do 20. rujna, a popis je dostupan na mrežnoj stranici festivala.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist