Grad

SENIORI VK NEPTUN Veslači prvaci Hrvatske na prijemu kod gradonačelnika

SENIORI VK NEPTUN Veslači prvaci Hrvatske na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je ovog četvrtka seniorske prvake Hrvatske u dvojcu na pariće u konkurenciji lakih seniora, Lovra Čondrića i Tonija Pulića. Prijemu su nazočili predsjednik Veslačkog kluba Neptun Marko Potrebica i tajnik kluba Maro Kapović.

Po postignutim rezultatima dubrovački klub postao je deveti klub prvenstva na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore i veterane koje je početkom svibnja održano u Zagrebu na Jarunu, a na kojem se okupilo oko četristotinjak veslačica i veslača iz devetnaest klubova.

U ovoj prigodi gradonačelnik je čestitao sjajnom dvojcu Čondriću i Puliću na pobjedama i medaljama koji su pokazatelj dosljednosti, upornosti i odricanja koji ovaj sport iziskuje. Uputio je u ovoj prilici čestitke poradi izvanrednih postignuća cijeloj upravi kluba i ostalim veslačima VK Neptun, naglasivši kako mladi sportaši i sportašice Dubrovnika ostvaruju zapažene rezultate vrijedne svake pohvale.

Predstavnici kluba Neptun Potrebica i Kapović zahvalili su gradonačelniku Frankoviću na kontinuiranoj podršci i financijskim izdvajanjima usmjerenim prema poboljšanju uvjeta rada kluba, veslača i trenera. Istaknuli su i kako klub Neptun iduće godine obilježava sto godina postojanja što za njih predstavlja jedan od najvažnijih događaja i obljetnica u povijesti kluba, kojim dokazuju kako veslanje kao pojedinačni i grupni sport zaslužuje posebnu pažnju. Stoga su u ovoj prilici gradonačelniku uručili monografsku knjigu „Veslački klub Neptun 1923.- 2008.“ u kojoj je detaljno objedinjeno i prikazano niz fotografija koji sežu od samih početaka postojanja kluba, njegova daljnjeg razvitka i brojnih ostvarenih uspjeha sa međunarodnih i nacionalnih natjecanja.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist