Grad

PREDSTAVLJENA WEB STRANICA Cilj je digitalne nomade privući i dulje zadržati u Dubrovniku

U svrhu boljeg informiranja digitalnih nomada i turista te u želji produljenja njihova boravka u Dubrovniku i okolici Turistička zajednica grada Dubrovnika kreirala je novu web stranicu pod imenom Dubrovnik Long Stay. U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, danas je u Lazaretima održana prezentacija web stranice za digitalne nomade “Dubrovnik Long Stay ”. Na prezentaciji za medije sudjelovala je Jelka Tepšić, dogradonačelnica Grada Dubrovnika, Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednica grada Dubrovnika i Mark Thomas, autor sadržaja web stranice.

Direktorica Turističke zajednica, Ana Hrnić, istaknula je kako je nova web stranica namijenjena digitalnim nomadima – onima koji su već u gradu te onima koji tek planiraju doći te turistima na duljem boravku u Dubrovniku i također, onima koji planiraju doći. Stranica za cilj ima povećati interes digitalnih nomada za Dubrovnik uključujući mogućnost povećanja rezervacija, turističkih servisa i agencija te svih tvrtki povezanih s turizmom. S obzirom na to da većina digitalnih nomada u Dubrovnik dolazi van glavne turističke sezone, ovo će biti prilika za njeno produljenje i na zimske mjesece.

Autor sadržaja web stranice, Mark Thomas, prezentirao je izgled, ali i sve kategorije koje sadrži stranica – smještaj, novosti, informacije, dostupnost radnog prostora, događanja, karticu za digitalne nomade te sve informacije vezane za vize i radne dozvole. Sve ovo napravljeno je kako bi se digitalnim nomadima izašlo u susret tijekom njihova boravka. Web stranica napravljena je u kombinaciji s posebno dizajniranom Nomad city karticom čije će korištenje omogućavati popuste, besplatne ulaznice, autobusne karte i ostalo. Pod motom “Sve na jednom mjestu” kroz različite forme društvenih mreža digitalnim nomadima pomoglo bi se u izgradnji njihove zajednice.

Dogradonačelnica, Jelka Tepšić, izrazila je zadovoljstvo nastavkom aktivnosti koje pridonose pozicioniranju Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije te istaknula kako je ovo još jedan korak naprijed u privlačenju digitalnih nomada u Dubrovnik, pristupu informacijama te u isto vrijeme produljenju turističke sezone i na zimske mjesece.

Modernog i funkcionalnog dizajna nova web stranica izrađena je u svrhu lakšeg snalaženja i funkcionalnosti. Njenim nastankom Dubrovnik će biti uočljiviji i kvalitetnije promoviran što će zasigurno privući nove digitalne nomade. “Ako je svejedno otkud radiš, zašto to ne bi bilo na nekom prekrasnom mjestu?” – ključna je rečenica nove web stranice čije se puštanje u rad očekuje početkom lipnja.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI ‘Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje’

Dulist

POHVALILI SE IZ GRADA DUBROVNIKA Petica za transparentnost proračuna šestu godinu zaredom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija