Grad

PREDSTAVLJENA WEB STRANICA Cilj je digitalne nomade privući i dulje zadržati u Dubrovniku

PREDSTAVLJENA WEB STRANICA Cilj je digitalne nomade privući i dulje zadržati u Dubrovniku

U svrhu boljeg informiranja digitalnih nomada i turista te u želji produljenja njihova boravka u Dubrovniku i okolici Turistička zajednica grada Dubrovnika kreirala je novu web stranicu pod imenom Dubrovnik Long Stay. U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, danas je u Lazaretima održana prezentacija web stranice za digitalne nomade “Dubrovnik Long Stay ”. Na prezentaciji za medije sudjelovala je Jelka Tepšić, dogradonačelnica Grada Dubrovnika, Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednica grada Dubrovnika i Mark Thomas, autor sadržaja web stranice.

Direktorica Turističke zajednica, Ana Hrnić, istaknula je kako je nova web stranica namijenjena digitalnim nomadima – onima koji su već u gradu te onima koji tek planiraju doći te turistima na duljem boravku u Dubrovniku i također, onima koji planiraju doći. Stranica za cilj ima povećati interes digitalnih nomada za Dubrovnik uključujući mogućnost povećanja rezervacija, turističkih servisa i agencija te svih tvrtki povezanih s turizmom. S obzirom na to da većina digitalnih nomada u Dubrovnik dolazi van glavne turističke sezone, ovo će biti prilika za njeno produljenje i na zimske mjesece.

Autor sadržaja web stranice, Mark Thomas, prezentirao je izgled, ali i sve kategorije koje sadrži stranica – smještaj, novosti, informacije, dostupnost radnog prostora, događanja, karticu za digitalne nomade te sve informacije vezane za vize i radne dozvole. Sve ovo napravljeno je kako bi se digitalnim nomadima izašlo u susret tijekom njihova boravka. Web stranica napravljena je u kombinaciji s posebno dizajniranom Nomad city karticom čije će korištenje omogućavati popuste, besplatne ulaznice, autobusne karte i ostalo. Pod motom “Sve na jednom mjestu” kroz različite forme društvenih mreža digitalnim nomadima pomoglo bi se u izgradnji njihove zajednice.

Dogradonačelnica, Jelka Tepšić, izrazila je zadovoljstvo nastavkom aktivnosti koje pridonose pozicioniranju Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije te istaknula kako je ovo još jedan korak naprijed u privlačenju digitalnih nomada u Dubrovnik, pristupu informacijama te u isto vrijeme produljenju turističke sezone i na zimske mjesece.

Modernog i funkcionalnog dizajna nova web stranica izrađena je u svrhu lakšeg snalaženja i funkcionalnosti. Njenim nastankom Dubrovnik će biti uočljiviji i kvalitetnije promoviran što će zasigurno privući nove digitalne nomade. “Ako je svejedno otkud radiš, zašto to ne bi bilo na nekom prekrasnom mjestu?” – ključna je rečenica nove web stranice čije se puštanje u rad očekuje početkom lipnja.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist