Grad

[FOTO] Polaganjem vijenaca odana počast poginulim braniteljima

[FOTO] Polaganjem vijenaca odana počast poginulim braniteljima
sdr

Uz 30. obljetnicu oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika predstavnici Grada Dubrovnika i gradskih kotara Mokošica i Komolac tijekom jutra su položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na području Komolca, Mokošice, Osojnika, Golubovog kamena, u Sustjepanu i na Boninovu.

Na ovaj je način još jednom odana počast žrtvama koje su svoje živote položile za oslobođenje dubrovačkog područja od Pobrežja do Sustjepana za vrijeme srpsko-crnogorske okupacije.

U poslijepodnevnim satima vijenci za poginule hrvatske branitelje položit će se kod spomen obilježja na Osojniku i kod središnjeg spomenika u Komolcu, a sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu služit će se u 19:00 sati u Župi presvetog spasitelja u Mokošici.

Kao dio programa obilježavanja 30 godina oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika danas u 18:00 sati na Opskrbnom centru u Mokošici, na istom mjestu kao i prije tri desetljeća, glazbenik Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Butigan (truba) izvest će Himnu Republike Hrvatske.

Uvod je to u središnju svečanost oslobođenja juga Hrvatske koja će se održati u listopadu, čime će se obilježiti događanja od prije 30 godina, kada su u nekoliko dana oslobođena sva područja oko grada čime je okončana blokada agresora koja je trajala punih osam mjeseci.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist