Zanimljivosti

SEMESTER AT SEA ‘Studentski kruzer’ u volonterskim akcijama na Lokrumu i Olipi

Udruga Bonsai i Tumlare Corporation Croatia proteklog su četvrtka na Lokrumu uz podršku Javne Ustanove Rezervat Lokrum i UR Instituta organizirali volontersku akciju u kojoj se dvadesetak studenata i profesora sa ‘studentskog kruzera’ igralo sa dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara.

U igrama skrivača i lovice, krađe slanine, lastike i improvizacija mali Dubrovčani imali su priliku zabaviti se u jedinstvenom ambijentu sa studentima i profesorima čiji edukacijski semestar podrazumjeva 4 mjeseca plovidbe i posjeta raznim zemljama te do 75 raznih programa terenske nastave. Neke od igara imaju i svoju dodanu vrijednost u razvoju samorefleksije i samopoštovanja kod djece i mladih što se također podjelilo sa studentima i profesorima. Uz puno dobriih vibracija, natjecateljskog duha i smijeha, bilo je i puno pitanja te su sudionici anketirali nekoliko predstavnika SAS (Semestar At Sea) o njihovoj edukacijskoj avanturi koja kao program US nonprofit Institute for Shipboard Education (ISE) postoji već 60 godina. Članak naših mladih novinarki će biti objavljen u školskom listu Osnovne Škole Marina Getaldić.

Također, u suradnji s udrugom Green Sea Safari, studenti su sudjelovali i u ekološko – edukativnoj akciji na otoku Olipa koji je najzapadniji od svih otoka, otočića i hridi u Elafitima.

Pročitajte još

‘Zamislite život u ritmu muzike za ples’ uz Oliveru Drutter

Dulist

Mali Cavtaćani odmjerili snage u ribanju, prvo mjesto osvojili ‘četvrtaši’

Dulist

Glavni urednik časopisa The Frankfurter piše o ljepotama, kulturi i gastro ponudi Grada

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija