Aktualno

ŠEF VRHOVNOG SUDA PORUČIO SEVERINI I MEDIJIMA O slučaju se ne treba govoriti ni pisati

severina

Za šefa Vrhovnog suda Radovana Dobronića Severina bi trebala šutati a mediji ne pisati o odluci da se njen sin, nakon što je tri godine živio na dvije adrese, vrati za stalno ocu Milanu Popoviću a mamu samo viđa.
-Severina je nacionalna heroina, no ja nisam sklon takvom načinu iznošenja u javnost i nije mi previše drago da se piše o takvim obiteljskim sporovima. O tome se u pravilu ne treba pisati. To je stvar o kojoj nitko ne bi trebao govoriti. Molim vas kao medij da se jednom promijeni praksa, puno se govorilo i o Goranu Ivaniševiću, a o obiteljskim stvarima ne bi ništa trebalo pisati – rekao je Dobronić za Index te donekle pojasnio odluku Vrhovnog suda da se poništi presuda Županijskog suda u Splitu iz 2021.
-Što se tiče vještačenja, to je kristalno jasno, vještak mora dati iskaz usmeno na ročištu – rekao je.
Dakle dijete opet gubi majku, majka dijete, jer je pogriješio sud. Dijete i majka ispaštaju ‘teške povrede parničnog postupka’ za koje nisu odgovorni oni već zna se tko – sudac koji ih je napravio. Nema onoga tko može reći da se svim ovim što se događa u životu tog djeteta ne krše njegova prava zajamčena brojnim konvencijama, zakonima… Ali svi trebaju ‘flaster na usta’! Da, predsjednik Vrhovnog suda je u pravu kada kaže da se načelno o obiteljsko – pravnim stvarima ne bi trebalo javno govoriti ni pisati. Na naglaskom na ‘načelno’! Jer što kada sustav zakaže? Što preostaje?

Pročitajte još

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist

JAVNA TRIBINA ‘FREKVENCIJA I EKRANI’ Poznati novinari dijele iskustva iz svoje struke

Dulist