Aktualno

ŠEF VRHOVNOG SUDA PORUČIO SEVERINI I MEDIJIMA O slučaju se ne treba govoriti ni pisati

severina

Za šefa Vrhovnog suda Radovana Dobronića Severina bi trebala šutati a mediji ne pisati o odluci da se njen sin, nakon što je tri godine živio na dvije adrese, vrati za stalno ocu Milanu Popoviću a mamu samo viđa.
-Severina je nacionalna heroina, no ja nisam sklon takvom načinu iznošenja u javnost i nije mi previše drago da se piše o takvim obiteljskim sporovima. O tome se u pravilu ne treba pisati. To je stvar o kojoj nitko ne bi trebao govoriti. Molim vas kao medij da se jednom promijeni praksa, puno se govorilo i o Goranu Ivaniševiću, a o obiteljskim stvarima ne bi ništa trebalo pisati – rekao je Dobronić za Index te donekle pojasnio odluku Vrhovnog suda da se poništi presuda Županijskog suda u Splitu iz 2021.
-Što se tiče vještačenja, to je kristalno jasno, vještak mora dati iskaz usmeno na ročištu – rekao je.
Dakle dijete opet gubi majku, majka dijete, jer je pogriješio sud. Dijete i majka ispaštaju ‘teške povrede parničnog postupka’ za koje nisu odgovorni oni već zna se tko – sudac koji ih je napravio. Nema onoga tko može reći da se svim ovim što se događa u životu tog djeteta ne krše njegova prava zajamčena brojnim konvencijama, zakonima… Ali svi trebaju ‘flaster na usta’! Da, predsjednik Vrhovnog suda je u pravu kada kaže da se načelno o obiteljsko – pravnim stvarima ne bi trebalo javno govoriti ni pisati. Na naglaskom na ‘načelno’! Jer što kada sustav zakaže? Što preostaje?

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist