Politika

ŠEF SDP-a U GRADU ‘Tolić i Tropan su jamac da Dubrovnik i županija imaju perspektivu’

ŠEF SDP-a U GRADU 'Tolić i Tropan su jamac da Dubrovnik i županija imaju perspektivu'

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je u subotu konferenciju za medije na Trgu oružja. U njegovom društvu bili su i SDP-ov kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Ivan Tropan, kao i kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Roko Tolić. Grbin je rekao da je ‘ponosan na hrvatski jug’, i to zbog najmanje tri stvari.

-U ovoj smo kampanji pokazali prvo odgovornost, odgovornost kolege Jadrana Barača. Imamo nultu stopu tolerancije na neprihvatljivo ponašanje. Kolega Barač je prepoznao svoju grešku, reagirao i pokazao kako se odgovoran političar ponaša. Drugo, izborom Ivana Tropana za kandidata za gradonačelnika SDP je pokazao da vjeruje u mlade ljude, poduzetnike i one koji su se dokazali izvan politike. Treće, kandidiranjem Roka Tolića za župana pokazali smo da ne robujemo stranačkim iskaznicama i da je za nas najbitnija kvaliteta. Njih dvojica su jamac da Dubrovnik i DNŽ imaju perspektivu – naglasio je Grbin. Na pitanje koliko je stranci naštetila cijela situacija s Baračem, Grbin ističe da nijednoj političkoj stranci nije drago kada se vodi postupak protiv člana.

– Žao mi je zbog onoga što se dogodilo, ali zadovoljan sam kako je kolega Barač reagirao. Pokazao je kako se odgovorno politički treba ponašati – istaknuo je.

ŠEF SDP-a U GRADU 'Tolić i Tropan su jamac da Dubrovnik i županija imaju perspektivu'Tropan se, ističe, kandidirao za gradonačelnika jer je dijete ovoga Grada.
-Godinama slušamo obećanja o projektima koji se ne izvršavaju – azilu za životinje, prometnoj infrastrukturi, oborinskoj odvodnji, Grabovici… U proteklih deset godina došlo je do ekspanzije turizma, zaradili smo ogromne novce – gdje su ti novci sada? Trenutno trošimo 95 posto našeg proračuna na plaće zaposlenih. U prošlih pet godina ova se gradska uprava zadužila za preko 300 milijuna kuna. Hvale se projektima, a odrađeni su ili iz EU fondova ili iz zaduženja koja ćemo vraćati mi i naša djeca. Zidine ćemo vratiti Gradu i iz tih sredstava ćemo osigurati plaće i sva socijalna davanja – istaknuo je među ostalim Tropan dodavši da će, kad postane gradonačelnik, ‘odmah raskinuti ugovor s DPDS-om i Grad će upravljati najvrjednijom imovinom’.

Tolić je naglasio da u ovu izbornu utakmicu sa znanjem ‘o tome što županiji treba’ i ‘kako je pokrenuti’. U nju, kaže, ne bi mogao ići bez stranaka koje ga podupiru. Ponudit će menadžerski zaokret u vođenju županije. Primijenit će znanje o upravljanju velikim sustavima u kojima je dosad radio.
-Prošli smo Stradunom u kasni travanj kad bismo se prijašnjih godina probijali kroz turističku gužvu, a sada uživamo u tišini i ljepoti Grada. Smatram da to ne treba biti tako, ali ako je već moralo biti tako radi epidemiološke situacije, potrebno je potruditi se i ubrzati situaciju da bismo ponovno bili na ‘zelenoj listi’. Za to nam ne treba tromost, već liderstvo. Vrijeme nije za eksperimente – rekao je Tolić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist