Politika

ŠEF SDP-a U GRADU ‘Tolić i Tropan su jamac da Dubrovnik i županija imaju perspektivu’

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je u subotu konferenciju za medije na Trgu oružja. U njegovom društvu bili su i SDP-ov kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Ivan Tropan, kao i kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Roko Tolić. Grbin je rekao da je ‘ponosan na hrvatski jug’, i to zbog najmanje tri stvari.

-U ovoj smo kampanji pokazali prvo odgovornost, odgovornost kolege Jadrana Barača. Imamo nultu stopu tolerancije na neprihvatljivo ponašanje. Kolega Barač je prepoznao svoju grešku, reagirao i pokazao kako se odgovoran političar ponaša. Drugo, izborom Ivana Tropana za kandidata za gradonačelnika SDP je pokazao da vjeruje u mlade ljude, poduzetnike i one koji su se dokazali izvan politike. Treće, kandidiranjem Roka Tolića za župana pokazali smo da ne robujemo stranačkim iskaznicama i da je za nas najbitnija kvaliteta. Njih dvojica su jamac da Dubrovnik i DNŽ imaju perspektivu – naglasio je Grbin. Na pitanje koliko je stranci naštetila cijela situacija s Baračem, Grbin ističe da nijednoj političkoj stranci nije drago kada se vodi postupak protiv člana.

– Žao mi je zbog onoga što se dogodilo, ali zadovoljan sam kako je kolega Barač reagirao. Pokazao je kako se odgovorno politički treba ponašati – istaknuo je.

blankTropan se, ističe, kandidirao za gradonačelnika jer je dijete ovoga Grada.
-Godinama slušamo obećanja o projektima koji se ne izvršavaju – azilu za životinje, prometnoj infrastrukturi, oborinskoj odvodnji, Grabovici… U proteklih deset godina došlo je do ekspanzije turizma, zaradili smo ogromne novce – gdje su ti novci sada? Trenutno trošimo 95 posto našeg proračuna na plaće zaposlenih. U prošlih pet godina ova se gradska uprava zadužila za preko 300 milijuna kuna. Hvale se projektima, a odrađeni su ili iz EU fondova ili iz zaduženja koja ćemo vraćati mi i naša djeca. Zidine ćemo vratiti Gradu i iz tih sredstava ćemo osigurati plaće i sva socijalna davanja – istaknuo je među ostalim Tropan dodavši da će, kad postane gradonačelnik, ‘odmah raskinuti ugovor s DPDS-om i Grad će upravljati najvrjednijom imovinom’.

Tolić je naglasio da u ovu izbornu utakmicu sa znanjem ‘o tome što županiji treba’ i ‘kako je pokrenuti’. U nju, kaže, ne bi mogao ići bez stranaka koje ga podupiru. Ponudit će menadžerski zaokret u vođenju županije. Primijenit će znanje o upravljanju velikim sustavima u kojima je dosad radio.
-Prošli smo Stradunom u kasni travanj kad bismo se prijašnjih godina probijali kroz turističku gužvu, a sada uživamo u tišini i ljepoti Grada. Smatram da to ne treba biti tako, ali ako je već moralo biti tako radi epidemiološke situacije, potrebno je potruditi se i ubrzati situaciju da bismo ponovno bili na ‘zelenoj listi’. Za to nam ne treba tromost, već liderstvo. Vrijeme nije za eksperimente – rekao je Tolić.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Dulist

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija