Politika

SDP o krizi vlasti iza zatvorenih vrata

Tematsko-izvještanja konvencija SDP-a

Gradski SDP-ovci, u jeku krize vlasti u Dubrovniku, večeras su se sastali kako bi održali Izvještajno-tematsku konvenciju.

No, iako su na istu pozvali medije, o aktualnom političkom trenutku, govorio je tek predsjednik Županijske organizacije stranke Davor Penić, koji je na konvenciju pozvan kao gost zajedno sa saborskim zastupnicima Tatjanom Šimac Bonačić i Mladenom Marelićem, Darkom Parićem, izbornim koordinatorom za X. izbornu jedinicu, te Matijom Čale Mratović, potpredsjednicom gradskog HNS-a.

– Politika u svojim počecima predstavlja razliku u stajalištima o pojedinim temama između različitih političkih stranaka. Mi kao jedna ozbiljna politička opcija moramo sagledati koje su to razlike i kako ih savladati ili približiti stavove između suprotstavljenih političkih stranaka, i da u interesu građana grada Dubrovnika nađemo najracionalnije, najpoštenije, najispravnije i najpragmatičnije rješenje za Dubrovnik. Ako uspijemo u tome, imat ćemo sljedbenike među biračima i ponašat ćemo se kao ozbiljna politička stranka. Mislim da ćemo u tome uspjeti. Neće biti do nas ako u tome ne uspijemo. Kad donosimo bilo kakve odluke mi u SDP-u nastojimo voditi računa o lokalnoj zajednici, ali i o državnim interesima i to je jedna ozbiljna politika. Poslije večerašnje sjednice imat ćemo jasne političke stavove – istaknuo je Penić.

Ostali govornici uglavnom su se osvrtali na predstojeće izbore, posebno predsjedničke za koje je u jeku predizborna kampanja, a spomenuo se i Pelješki most koji je, rekao je Mladen Marelić, SDP započeo, SDP će ga i završiti’.
Javnost je ostala uskraćena i za bilo kakvu izjavu predsjednika Gradske organizacije Mladena Gojuna, ali i za njegovo izvješće o radu, budući da su novinari otpraćeni s konvencije nakon uvodnih pozdravnih riječi gostiju. O radu i krizi vlasti u Dubrovniku raspravljalo se iza zatvorenih vrata.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist