Politika

MLADEN GOJUN Nema sankcija za Šimac Bonačić i Memeda

Mladen Gojun

SDP-ovi vijećnici Tatjana Šimac Bonačić i Božidar Memed podržali su na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Vlahušićev proračun jer su prihvaćeni zahtjevi ove stranke vezano za nagodbu o javnoj garaži. Naime, Šimac Bonačić i Memed dali su ‘zeleno svjetlo’ Proračunu za 2015. godinu iako je Gradski odbor SDP-a donio odluku kako se proračun neće podržati. Razlog je ležao u kreditu od 40 milijuna kuna za javnu garažu.

– Nema razloga za sankcije vijećnika iako smo rekli da nećemo glasovati za proračun govoreći o kreditu od 40 milijuna kuna za javnu garažu i nagodbi Garaže Dubrovnik i Grada Dubrovnika, te supotpisnika PBZ banke, a nigdje se nije spominjala tvrtka Ragusa Parking. Zahtijevali smo da se o toj točki ne glasa jer je usko vezana uz tih 40 milijuna kuna kredita. Naši amandmani su prihvaćeni i to su bili naši razlozi zašto smo glasali za proračun. Stoga nema razloga za sankcije vijećnicima – objasnio je Mladen Gojun.
Podsjetimo, na konferenciji za medije dva dana uoči sjednice Gojun je isticao:

– Ne možemo prihvatiti 40 milijuna kredita za Javnu garažu jer bez obzira na tvrdnje gradonačelnika Andra Vlahušića kako će se takvom jednokratnom isplatom Grad riješiti svih daljnjih obveza, nigdje se u tripartitnom ugovoru između Grada, PBZ-a i MIDIA grupe koji će biti na sjednici Gradskog vijeća u petak, to ne može naći – rekao je tada Gojun te dodao kako se nigdje ne spominje tvrtka Ragusa parking u kojoj Grad Dubrovnik ima vlasnički udio, a koja je trenutno u stečaju zbog dugova garaže.
– Ja bi bio sretan da se iz ovog novog Sporazuma vidi da su ništavni svi prethodni ugovori. Onda ne bi ništa bilo sporno, svi bi im pristali na to – istaknuo je tada predsjednik dubrovačkog SDP-a.

Pročitajte još

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić

Franković vlasnicima Dubine: Nitko vas nije istjerao, nego vam se više puta pomagalo

Andrea Falkoni Račić