Sport

SAVIĆ NAKON PORAZA “U hramu vaterpola skupljamo iskustvo”

jug zvezda 14

Prelomili smo utakmicu u drugoj četvrtini i zasluženo pobijedili. Bila je velika želja i volja. Kontrolirali smo utakmicu do kraja. Sad ovako treba nastaviti dalje – kazao je nakon utakmice Jugov kapetan Nikša Dobud.

Jugaše očekuje put u Berlin u bazen Spandaua, za kojeg Dobud ističe kako je ‘tipična njemačka škola’.
– Ne znamo puno o sastavu Nijemaca, bit će sigurno neugodno, ali smo favoriti – rekao je Dobud.

– Ponavljale su nam se iste stvari kao ranije, protiv Mornara i Jadran HN. Odigrali smo dobro prve dvije četvrtine, prvu dobili 3:2, ali primili dva gola iz individualnih grešaka u obrani. Mislim da nisu tada stvorili neke šanse. U drugoj četvrtini smo postigli ono što smo dogovorili na sastanku, odvojili se rezultatski. Onda smo stali, možda i zbog toga što je utakmica bila rezultatski riješena. Ipak smatram kako se takve stvari ubuduće ne bi smjele događati – osvrnuo se na susret s Crvenom Zvezdom trener Juga Miho Bobić.

– Na kraju čista i očekivana pobjeda. Bilo je grešaka, ali i dobrih poteza. Prava pripremna utakmica za Ligu prvaka i gostovanje u Berlinu kod Spandaua – dodao je Bobić, kojeg smo zamolili za komentar nastupa mladog Kanađanina Bicarija.

– Bicari se večeras pokazao. Imamo ove sezone dva sjajna, ali različita centra. Bicari je drukčiji, nije robusan kao Dobud, brz je u tranziciji, povukao je četiri kontre, zabija jer je dobar šuter. To je dobra stvar za klub i našu igru. Protivnici se moraju navikavati na dva različita centra, svaki odličan na svoj način. Nadam se da će se to ove sezone pokazati kao prevaga – rekao je Bobić.

Trener Crvene Zvezde Dejan Savić nakon poraza bio je pun hvale za Jugovu igru.
– Jug je opravdao ulogu favorita. Dobitak su nam mladi igrači, koji su prvi put igrali u hramu vaterpola, u gradu vaterpola, pred publikom gdje sam očekivao paklenu atmosferu, ali i ovako je bilo dobro. Protiv igrača kao Dobud, Janović, Bošković Zvezda je ponajprije dobila na iskustvu, što je i cilj ove regionalne lige – rekao je Savić, koji ističe kako je njegovu momčad prije početka sezone napustilo devet igrača. Time su i ambicije bitno umanjene.

– Sigurno je da je sportski cilj proći u drugi dio regionalne lige, a da izborimo finale nacionalnog prvenstva. U Ligi prvaka smo na granici ispadanja nakon 11:14 protiv Primorja u Beogradu pa nas očekuje revanš u kojem mislim da nemamo prevelike šanse, ali ćemo skupo prodati kožu – istaknuo je Savić.

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist