Grad

SASTANAK SKUPŠTINE Libertas Dubrovnik ostaje jedinstvena tvrtka

Libertas

Na u utorak održanoj Skupštini Društva Libertas usvojeni su rezultati poslovanja za 2013. godinu te je dana razrješnica Upravi.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić upoznao je ostale suvlasnike da je u lipnju isplaćena zadnja rata kredita za EBRD, tako da društvo Libertas Dubrovnik sada posluje bez kreditnih opterećenja, osim leasinga za dio novih autobusa.

Obzirom da je istekom ugovora prestala važiti klauzula o obračunu plaćanja za susjedne općine, potrebno je uvesti novi model obračuna koji vrijedi za određivanje cijene koja se treba plaćati Libertasu, rekao je gradonačelnik Vlahušić. Usuglašeno je da to bude cijena po kilometru koja će se posebno obračunavati na području Grada Dubrovnika za gradsku vožnju, te prigradsku vožnju za općine Ston, Dubrovačko primorje i Grad Dubrovnik. Zajednički stav  grada Dubrovnika, općine Konavle, Dubrovačko primorje i Mljet da je u interesu svih građana juga Hrvatske, da Libertas ostaje jedinstvena tvrtka, sa jedinstvenom ponudom voznih linija. Kada suvlasnici prihvate ekonomske cijene prijevoza po kilometru i prestane isplata dodatnih sredstava, restrukturiranje Libertasa u zadanim financijskim okvirima bit će nužno, usuglasili su se sudionici skupštine..

Općine Konavle i Župa dubrovačka također će u dogovoru sa Libertasom odrediti dvije razine cijena, jednu za glavni pravac od Dubrovnika do Cavtata, te drugu cijenu za prijevoz do manjih odredišta na području ove dvije općine. Grad Dubrovnik i općine će sukladno mogućnostima potrebama stanovništva odrediti i cijene za svoje građane, kao i vozni red. Prijevozniku Libertas će se redovito plaćati razlika sredstava koja će nastati između prihoda i rashoda u poslovanju

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist