Županija

SASTANAK SA STOŽEROM Osnovne škole samostalno će odlučivati o modelu odvijanja nastave

SASTANAK SA STOŽEROM Osnovne škole samostalno će odlučivati o modelu odvijanja nastave

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održao je u srijedu sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja županije, a na temu modela održavanja nastave do zimskih praznika u svrhu sprječavanja širenja epidemije COVID-19. Načelnik Stožera Joško Cebalo istaknuo je kako je uvođenje online nastave u osnovne škole zahtijevnije nego za srednje škole, među ostalim i zato što to podrazumijeva da jedan roditelj mora ostati kod kuće s djetetom, ali dodao je kako je prioritet zaustavljanje širenja pandemije koronavirusa.

Zamjenica župana Žaklina Marević istaknula je kako epidemiološka situacija u DNŽ nije zadovoljavajuća te kako se mora iznaći načina za smanjenje opterećenja zdravstvenog sustava. Zahvalila se svim ravnateljima i djelatnicima škola na svim naporima koje ulažu u osiguravanju normalnog obrazovanja za sve učenike.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić istaknula je kako među osnovnim školama kojima je osnivač DNŽ trenutno imamo 22 zaražena učenika, 340 učenika u samoizolaciji, te devet zaraženih djelatnika i 22 djelatnika u samoizolaciji.

Na sastanku je zaključeno kako će svaka osnovna škola zasebno donijeti odluku o modelu održavanja nastave sukladno svojim mogućnostima osiguravanja epidemioloških mjera.

Pročitajte još

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

[FOTO] Laureatima uručena priznanja Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist