Županija

Sarah je stotisućita posjetiteljica NP Mljet

Nacionalni park Mljet ovog je utorka u 11 sati i 10 minuta dočekao 100.000-tu posjetiteljicu – Sarah Poole iz Bristola iz Engleske.

Kako javljaju iz NP Mljet, zajedno s dečkom Dannyjem Taylor došla je na jednodnevni izlet sa susjednog otoka Korčule. Ovo joj je prvi posjet Hrvatskoj, dok je Danny Taylor bio prije nekoliko godina u Dubrovniku te im je ovo prvi posjet Nacionalnom parku Mljet.

Na službenom ulazu u Pomeni dočekala ih je Diana Dabelić, voditeljica odjeljka turizma i promidžbe u NP Mljet, uručila joj prigodni poklon – paket sa suvenirima i promidžbenim materijalima te organizirali razgled Parka uz stručno vodstvo i vožnju u električnom vozilu oko Velikog jezera do Malog mosta, odakle su se prebacili brodom na otok sv. Marije.
Na pitanje zašto su se odlučili posjetiti NP Mljet, odgovorili su sljedeće:

– Pobornici smo aktivnog turizma, uživamo boraviti na čistom zraku. O ljepotama prirodne i kulturne baštine Vašeg područja smo čitali i odlučili doći provesti jedan dan vozeći bicikle oko jezera i uživati u vožnji kajakom.

Ovo je treća godina u nizu da NP Mljet bilježi više od 100.000 posjetitelja registriranih temeljem kupljene ulaznice.

Tekst i foto: np-mljet.hr

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija