GradPolitika

Sanja Putica: Most nam treba biti pouka

Sanja Putica: Most nam treba biti pouka

Jedina zastupnica koja iz Dubrovnika trenutno ide u Sabor je Sanja Putica. Ona je kao sedma na listi Domoljubne koalicije u X. izbornoj jedinici uhvatila ‘zadnji vlak’. Nakon što su se dojmovi slegli, za DuList je istaknula kako je sedam osvojenih mandata na razini očekivanja, no ističe kako bi MOST morao biti pouka.
-Što se tiče naše izborne jedinice to je na razini očekivanja. Mislim da smo možda mogli i bolje, međutim ono što se u ovim izborima pokazalo, a posebno vezano za MOST trebalo bi biti i određena vrsta pouke nama koji duže sudjelujemo u izbornim utrkama – kaže Putica te dodatno pojašnjava:
-Iako su birači prepoznali Domoljubnu koaliciju u ovakvim teškim vremenima i svemu onome što se događalo prije, birači su prepoznali i nazovimo ga ‘treći put’ i neke nove ljude. Nadam se da će ipak Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om sastaviti novu Vladu – kaže ona. Na naš upit je li ‘treći put’ već viđen kroz neka druga imena poput Mirele Holy ili Vilibora Sinčića ističe kako je ovaj put riječ o nečem puno ozbiljnijem.
-Ne bih to uspoređivala jer se ovdje radi o jednom ozbiljnom broju mandata. Mislim da je ovo situacija za sebe, ne bih to toliko uspoređivala. Bilo je stranaka prije koje su smatrale da mogu biti alternativa, ali 19 mandata je ozbiljna brojka u odnosu na prethodnike – kaže ona.
Putica na naš upit odgovara kako još nije razmišljala u kojim će saborskim odborima sudjelovati, no nada se da prvenstveno doprinos dati prosvjeti.
Na upit o tome mogu li ona i Branko Bačić sami dovoljno dobro zastupati interese juga, kaže:
-Smatram da je itekako važno da premijer Karamarko sastavi Vladu jer onda možemo još i više pomagati – ističe Putica koja nije htjela ‘gatati’ oko toga kada bi se Vlada mogla sastaviti.
-Postoje zakonski rokovi u kojima se to mora dogoditi, a nadam se da će se Vlada sastaviti što je moguće prije. Treba početi raditi, stanje u gospodarstvu je teško i moramo prionuti na posao – zaključuje ona.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist