Grad

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Sanitat Dubrovnik započet će adulticidnu dezinsekciju pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV).

-Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan – navode iz Sanitata.

Navode kako će se zaprašivanje uvijek odvijati s početkom u 01.00 sat i to po planu za srpanj 2022. godine:

4. srpanj 2022.

naselje Nuncijata, Kantafig (Gruška obala), ulica Andrije Hebranga sa sporednim ulicama : I.G.Kovačića, Sv. Križa, Generala J. Bobetka, Od Gaja,Gornji Kono, Vladimira Nazora i Vukovarska ulica sa sporednim ulicama (Obuljenska, N.Nodila, Od Gale, Šipćine), Obala S.Radića sa sporednim ulicama, te park Luja Šoletića.

5. srpanj 2022.

područje Lapada (1. dio) i to ulice: Nikole Tesle, Lapadska  obala, Šetalište Kralja Zvonimira, Iva Dulčića (uključujući i sve sporedne ulice u naseljima Orsan, Solitudo i Babin Kuk), zatim Kardinala Stepinca, Kralja Tomislava, Ispod Petke, Masarykov Put, Od Sv. Mihajla,Od Batale uključujući i sve sporedne ulice na ovom području kao i područje Opće bolnice Dubrovnik s ulicama Dr. A. Šercera i Josipa Pupačića

6. srpanj 2022.

područje Lapada (2. dio) ulica Iva Vojnovića s naseljima Hladnica i Čokolino, područje Gospinog Polja i Gorice Sv. Vlaha, Pera Čingrije, Dr. A. Starčevića uključujući i sve sporedne ulice koje pripadaju kotaru Montovjerna (Bana J. Jelačića, Kneza Branimira, Gabra Rajčevića)

7. srpanj 2022.

Bosanka, Šumet, Knežica, Čajkovići, Sustjepan zatim područje Pila i Ploča i to sljedeće ulice: Zagrebačka, P. Krešimira IV, Zlatni Potok, Frana Supila, Sv. Jakov, Iza Grada, Branitelja Dubrovnika, Gradac, Splitski put uključujući sve sporedne ulice na ovom području.

8. srpanj 2022. u 19 sati

otočić Blato u Komolcu (barka)

8. srpanj 2022.

Prijevor, Dračevo selo, – područje Nove Mokošice sa svim sporednim ulicama, obala uz rijeku Omblu (Donje Obuljeno, Rožat i Komolac)

11. srpanj 2022.

Osojnik, Pobrežje, Stara Mokošica, Mirinovo, Lozica, Vrbica, Štikovica, Veliki i Mali Zaton

12. srpanj 2022.

Orašac, Trsteno, Brsečine i Dubravica

13. srpanj 2022.

Ljubač, Gromača, Riđica, Mrčevo i Kliševo

14. srpanj 2022.

Otok Šipan, Otok Lopud

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist