Grad

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Sanitat Dubrovnik započet će adulticidnu dezinsekciju pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV).

-Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan – navode iz Sanitata.

Navode kako će se zaprašivanje uvijek odvijati s početkom u 01.00 sat i to po planu za srpanj 2022. godine:

4. srpanj 2022.

naselje Nuncijata, Kantafig (Gruška obala), ulica Andrije Hebranga sa sporednim ulicama : I.G.Kovačića, Sv. Križa, Generala J. Bobetka, Od Gaja,Gornji Kono, Vladimira Nazora i Vukovarska ulica sa sporednim ulicama (Obuljenska, N.Nodila, Od Gale, Šipćine), Obala S.Radića sa sporednim ulicama, te park Luja Šoletića.

5. srpanj 2022.

područje Lapada (1. dio) i to ulice: Nikole Tesle, Lapadska  obala, Šetalište Kralja Zvonimira, Iva Dulčića (uključujući i sve sporedne ulice u naseljima Orsan, Solitudo i Babin Kuk), zatim Kardinala Stepinca, Kralja Tomislava, Ispod Petke, Masarykov Put, Od Sv. Mihajla,Od Batale uključujući i sve sporedne ulice na ovom području kao i područje Opće bolnice Dubrovnik s ulicama Dr. A. Šercera i Josipa Pupačića

6. srpanj 2022.

područje Lapada (2. dio) ulica Iva Vojnovića s naseljima Hladnica i Čokolino, područje Gospinog Polja i Gorice Sv. Vlaha, Pera Čingrije, Dr. A. Starčevića uključujući i sve sporedne ulice koje pripadaju kotaru Montovjerna (Bana J. Jelačića, Kneza Branimira, Gabra Rajčevića)

7. srpanj 2022.

Bosanka, Šumet, Knežica, Čajkovići, Sustjepan zatim područje Pila i Ploča i to sljedeće ulice: Zagrebačka, P. Krešimira IV, Zlatni Potok, Frana Supila, Sv. Jakov, Iza Grada, Branitelja Dubrovnika, Gradac, Splitski put uključujući sve sporedne ulice na ovom području.

8. srpanj 2022. u 19 sati

otočić Blato u Komolcu (barka)

8. srpanj 2022.

Prijevor, Dračevo selo, – područje Nove Mokošice sa svim sporednim ulicama, obala uz rijeku Omblu (Donje Obuljeno, Rožat i Komolac)

11. srpanj 2022.

Osojnik, Pobrežje, Stara Mokošica, Mirinovo, Lozica, Vrbica, Štikovica, Veliki i Mali Zaton

12. srpanj 2022.

Orašac, Trsteno, Brsečine i Dubravica

13. srpanj 2022.

Ljubač, Gromača, Riđica, Mrčevo i Kliševo

14. srpanj 2022.

Otok Šipan, Otok Lopud

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

DPDS PROSLAVIO VRIJEDNU OBLJETNICU ‘Sve ono čemu se dive UNESCO i ICOMOS rezultat je sedam desetljeća rada’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PRIKLJUČI SE AKCIJI, UDOMI SA ŽARKOVICE Rok produljen za 45 dana, do sada zbrinuta 174 psa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija