Grad

‘Ljeto u Lazaretima’ počinje uz klapu Cambi

'Ljeto u Lazaretima' počinje uz klapu Cambi

U okviru programa ‘Ljeto u Lazaretima’ u četvrtak 7. srpnja s početkom u 21 sat na platou Lazareta očekuje vas koncert klape Cambi. Ulaz je, javljaju iz Dubrovačke baštine, slobodan.

-Koncert Klape Cambi održat će se na platou – ljetnoj pozornici dubrovačkih Lazareta, a sve posjetitelje molimo da dođu pola sata prije početka koncerta kako bi na vrijeme zauzeli svoje mjesto jer je broj ograničen – napominju iz Dubrovačke baštine.

‘Ljeto u Lazaretima’ donosi i ‘DANCE INVASION’. Dubrovačka baština i Plesni studio Lazareti od 9. do 14. kolovoza u Lazaretima organiziraju plesni festival pod nazivom ‘Dance invasion’. Program je namijenjen svim zainteresiranima starijim od pet godina, a vodit će ga pet mentora/trenera različitih stilova, pa će tako polaznici učiti jazz, latin, MTV, modern itd. Neki od mentora su: Petra Ravbar (Slovenija), Gabriela Pilić, Helena Janjušević, Valentina Walme. Plesna invazija trajat će šest dana, a za posljednji dan bit će pripremljene koreografije u sklopu završne produkcije koja će se izvesti na platou Lazareta.

Zatvaranje manifestacije obilježit će se 24. kolovoza 2022. također na platou Lazareta koncertom Marka Pecotića Peca i benda uz slobodan ulaz!

Osim programa ‘Ljeto u Lazaretima’ u organizaciji Dubrovačke baštine u Lazaretima djeluju Čitateljski klub, Književni klub za mlade, te Književne večeri s pjesnicima i piscima, a možete među ostalim pogledati i stalni postav multimedijalne izložbe „Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“. Posjetitelji mogu vidjeti i izložbu “COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti“ koja pruža uvid u povijest iznimno uspješnog protuepidemijskog sustava Dubrovačke Republike i samih Lazareta.

 

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist