Zanimljivosti

Šakić i Skaramuca najbolji pomorci u državi

Antun Šakić  i Matko Skaramuca učenici Pomorsko – tehničke škole Dubrovnik ovogodišnji su prvaci  državnog natjecanja  zanimanja  tehničara za brodostrojarstvo.

Antun Šakić u pojedinačnom je natjecanju  osvojio prvo, a Matko Skaramuca drugo  mjesto. Natjecanje se održalo u tehničkoj školi u  Šibeniku u organizaciji Agencije za strukovno obazovanje i obrazovanje odraslih, tehničke škole Šibenik.

Svoja znanja i vještine  učenici su pokazali iz radioničkih vježbi, mjernja istrošenja košuljice, zavarivanja, poznavanje rada na simulatorima brodskih  motora, te usvojenost teoretskog sadržaja. Sudjelovali su učenici iz škola  Bakra, Malog Lošinja, Zadra, Šibenika, Korčule, Splita i Dubrovnika.

Ovom pobjedom Dubrovčani su obranili prošlogodišnje osvajanje državnih prvaka, ponovno donijeli zlato u Dubrovnik i vjerodostojno osvjetlali obraz škole i predstavili sve njene kvalitete. Kao nagrada za uloženi trud Pomorska škola poklonit  će im putovanje brodom u talijanski grad Bari, a nadaju se i stipendiji Atlantske plovidbe koja je i lani prepoznala  i nagradila kvalitetu učenika.

U pripremi za osvajanje zlata učenike su i  ove godine pripremali njihovi mentori profesori Mato Bilić, Kuzma Gangai i Đuro Brboleža.

Hvalevrijedno je istaknuti i  zahvaliti turističkoj agenciji “Adriatic explore” koja je  pomogla u organizaciji putovanja  u Šibenik.

Učenicima i njihovim mentorima čestitamo!

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija