Zanimljivosti

Sajam cvijeća za ljepši okoliš

Sajam cvijeća za ljepši okoliš

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Gradskim kotarom Gruž i proizvođačima sadnica i cvijeća,

a u povodu travanjskih događanja za Dan planeta zemlja organizira Sajam i prodaju cvijeća po promotivnim cijenama. Sajam se održava ovu subotu, 28. travnja u parku u Gružu od 8 do 14 sati.

Sudjeluju Vrtlar d.o.o., Horting d.o.o. iz Dubrovnika, Centar za rehabilitaciju Josipovac iz Župe dubrovačke, OPG Marija Perica iz Trogira, Rasadnik Agrovrt i Rasadnik PRUD iz Metkovića.

– Kroz organizaciju ovakvog događanja želja nam je pomoći našim sugrađanima urediti svoje đardine, balkone i okoliš zgrada kako bi Grad bio još ljepši i oku svima ugodniji.

Važno je naglasiti kako nam je dužnost javno zelenilo i nasade poštovati i čuvati, čime kao građani poštujemo trud i napore javnih poduzeća i komunalnih službi Dubrovnika – naglašavaju iz TZ-a, dodavši kako na žalost često svjedočimo otuđivanju sadnica s javnih površina. Stoga i ovim putem apeliraju i mole sugrađane na poštivanje njihovih nastojanja da nam okoliš bude što ljepši i uređeniji.

– Vjerujemo da će u subotu 28.travnja naši sugrađani posjetiti prigodnu prodaju cvijeća u parku u Gružu, izabrati i kupiti sadnice cvijeća, koje najviše žele imati u svom vrtu, na balkonu, solaru… – uvjereni su u Turističkoj zajednici.

A sajam cvijeća održava se u okviru ekološko – edukativne akcije Volim Hrvatsku koju već dugi niz godina provodi sustav Hrvatske turističke zajednice, Turistička zajednica grada Dubrovnika pod motom Volim Hrvatsku – Volim Dubrovnik i ove godine organizira niz aktivnosti na uređenju gradskih, prigradskih naselja i Elafita.
 
 
 
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist