Zanimljivosti

Sajam cvijeća za ljepši okoliš

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Gradskim kotarom Gruž i proizvođačima sadnica i cvijeća,

a u povodu travanjskih događanja za Dan planeta zemlja organizira Sajam i prodaju cvijeća po promotivnim cijenama. Sajam se održava ovu subotu, 28. travnja u parku u Gružu od 8 do 14 sati.

Sudjeluju Vrtlar d.o.o., Horting d.o.o. iz Dubrovnika, Centar za rehabilitaciju Josipovac iz Župe dubrovačke, OPG Marija Perica iz Trogira, Rasadnik Agrovrt i Rasadnik PRUD iz Metkovića.

– Kroz organizaciju ovakvog događanja želja nam je pomoći našim sugrađanima urediti svoje đardine, balkone i okoliš zgrada kako bi Grad bio još ljepši i oku svima ugodniji.

Važno je naglasiti kako nam je dužnost javno zelenilo i nasade poštovati i čuvati, čime kao građani poštujemo trud i napore javnih poduzeća i komunalnih službi Dubrovnika – naglašavaju iz TZ-a, dodavši kako na žalost često svjedočimo otuđivanju sadnica s javnih površina. Stoga i ovim putem apeliraju i mole sugrađane na poštivanje njihovih nastojanja da nam okoliš bude što ljepši i uređeniji.

– Vjerujemo da će u subotu 28.travnja naši sugrađani posjetiti prigodnu prodaju cvijeća u parku u Gružu, izabrati i kupiti sadnice cvijeća, koje najviše žele imati u svom vrtu, na balkonu, solaru… – uvjereni su u Turističkoj zajednici.

A sajam cvijeća održava se u okviru ekološko – edukativne akcije Volim Hrvatsku koju već dugi niz godina provodi sustav Hrvatske turističke zajednice, Turistička zajednica grada Dubrovnika pod motom Volim Hrvatsku – Volim Dubrovnik i ove godine organizira niz aktivnosti na uređenju gradskih, prigradskih naselja i Elafita.
 
 
 
 

Pročitajte još

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Dulist

ĐURO LUBURA ‘Kad mobitel dođe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke’

Dulist

Pričaonica i radionica ‘Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija