Sport

ŠAH Tonko Marunčić najbolji Dubrovčanin

Šah Dubrovnik Open 2014.

Crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević pobjednik je 8. međunarodnog šahovskog turnira Dubrovnik Open, koji je protekle subote u organizaciji Šahovskog kluba Dubrovnik održan u Hotelu Petka.

Blagojeviću je za titulu pobjednika trebalo 8 bodova iz devet odigranih kola i to ispred dva sunarodnjaka. Bod manje osvojio je drugoplasirani Veljko Draganić, dok je treći bio velemajstor Milan Draško sa 6,5 bodova. Najbolji Dubrovčanin na turniru bio je trećekategornik Tonko Marunčić s 5,5 bodova (15. u ukupnom poretku), koliko je osvojio i drugoplasirani Relja Seferović (20. u ukupnom poretku), dok je Vlaho Marunčić bio treći s 5 bodova (25. ukupno).

Inače, na turniru je nastupilo 68 šahista iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije. Nastupila su četiri velemajstora, pet međunarodnih majstora, šest FIDE majstora, jedan majstorski kandidat i jedna FIDE majstorica. Turnir je primjereno odsudio međunarodni šahovski sudac, Dubrovčanin Sulejman Islamović, dok je nagrade najboljima dodijelio direktor turnira i predsjednik ŠK Dubrovnik Bajro Sarić.

Pročitajte još

Duje Ćaleta-Car u nezgodnoj situaciji, mora hitno naći novi klub

Dulist

Javon Levi novi je igrač Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

Tony Azevedo i Nikša Dobud na Bellevueu ‘usavršavaju’ mlade vaterpoliste! Stigla i proslavljena vaterpolistica Maggie Steffens

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija