Zanimljivosti

SAD i Hrvatska nastavile Brownovu misiju

SAD i Hrvatska nastavile Brownovu misiju

Na današnji dan 1996. godine, nedaleko aerodroma u Čilipima srušio se američki zrakoplov u kojem je bilo tadašnji ministar trgovine SAD-a Ron Brown i delegacija s još 34 osobe,

koja se u Dubrovniku trebala sastati s hrvatskim dužnosnicima. Svi putnici su poginuli, a među njima i dvoje hrvatskih državljana. Tim povodom danas je održana komemoracija u spomen na američkog ministra trgovine Rona Browna i 34 poginula člana njegove delegacije.

– Prije 16 godina vi i opstali građani Hrvatske svjedočili ste  dolasku Ronalda Browna i njegove misije. Važno je da je njegova misija i dalje ostala živa, i da su naše zemlje prije 16 godina nastavile njegovu misiju, koja je bila jačanje odnosa i suradnje između  Hrvatske i Sjedinjenih Američki Država. – rekao je Hoyt Yee, zamjenik veleposlanika SAD-a u RH.  

Na komemoraciji su govorili i zamjenik župana dubrovačko-neretvanskog Frano Skokandić i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

-Cijenimo što i nakon 16 godina Vlada SAD-a , i Veleposlanstvo u Zagrebu aktivno sudjeluje u naporima da Hrvatska postane jedna uljuđena, uspješna, obrazovana i razvijena zemlja- naglasio je uz ostalo gradonačelnik Vlahušić.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist