Hrvatska

S britanskog tržišta dosad ostvareno 96 tisuća dolazaka

turisti stradun maskeron

Da je Hrvatska na britanskom tržištu prepoznata kao atraktivna, kvalitetna, ali i popularna turistička destinacija potvrđuju brojne medijske objave o našoj zemlji u najeminentnijim britanskim medijima kao što su Telegraph, Times, ali i nacionalna televizija ITV.

Riječ je o objavama koje su rezultat suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu i uredništva navedenih medija kroz organizaciju studijskih putovanja novinarki Jane Foster, Mary Novakovich te produkcijskog tima ITV-a predvođenog TV voditeljicom Larisom Corda, ističu iz HTZ-a.

Tako su turistički potencijali Hrvatske na britanskom ITV-u približeni kroz emisiju ‘This Morning’ u sklopu koje su dočarane atrakcije Splita i Brača, a u fokusu su bili Dioklecijanova palača, katedrala sv. Duje, prirodne ljepote otoka Brača te bračka klesarska škola u kojoj se njeguje tradicija izrada skulptura od bračkog kamena. Emitiranje iduće epizode očekuje se 22. svibnja, a u fokusu će biti Pelješac.

Phoebe Nicolaou, producentica emisije ‘This Morning’ istaknula je: ‘Kao producentica na ITV-u imala sam sreću putovati i snimati na mnogim odredištima diljem svijeta. Naše nedavno putovanje u Hrvatsku bilo je primjer vrlo dobro izvedenog putovanja na kojem smo radili u suradnji s turističkom zajednicom na planiranju itinerera za naše snimanje’. S njom se složila i Larisa Corda, voditeljica na ITV-u, koja našu zemlju smatra svojim drugim domom.

-Ne mogu biti ponosnija što Hrvatsku mogu nazvati svojim drugim domom nakon nevjerojatnog iskustva koje smo ja i filmska ekipa doživjeli tijekom snimanja. Unatoč neuobičajenom vremenu, koje je samo pridonijelo cjelokupnom ambijentu, dočekani smo s nevjerojatnom gostoljubivošću i velikodušnošću po kojoj je Hrvatska tako cijenjena. Naši turistički vodiči i vozači također su bili divni i nevjerojatno obrazovani, kao i konobari i vlasnici restorana koje smo obilazili – poručila je Corda.

Osim televizijske emisije, hrvatske turističke atrakcije istaknute su i na naslovnici priloga o putovanjima britanskog Timesa, koji potpisuje Mary Novakovich, prestižna britanska novinarka i autorica teksta posvećenog izuzetno kvalitetnim, jedinstvenim te novim hotelima u Hrvatskoj koji su vrijedni posjeta u nadolazećoj sezoni. Objava ‘The 25 coolest Croatian hotels to book before anyone else’ predstavlja Hrvatsku kao rastuću zvijezdu luksuznog turizma koji podiže ljestvicu u ponudi prestižnih hotela, od Hvara, Ugljana, Dugog Otoka pa do Makarske, Dubrovnika i Cavtata.

Hrvatsku nisu propustili spomenuti ni u Telegraphu, koji je objavio reportažu novinarke Jane Foster naslova ‘The 30 greatest holidays in Croatia’ u kojem našu zemlju predstavlja kao glavnog turističkog favorita ovog ljeta te pritom dodatno naglašava vrijednost sinergije odmora na obali i netaknutoj prirodi. Članak je usmjeren i na promicanje autentičnosti i raznovrsnosti destinacijskih potencijala ilustrirajući čak 30 idealnih aktivnosti poput kušanja istarskih vina i tartufa, posjete Parku prirode Telašćici, luksuznih lošinjskih hotela te turističkih atraktivnosti Zagreba koji je opisan kao cjelogodišnja destinacija.

Da je riječ o vrijednim medijskim objavama potvrđuje i službena statistika prema kojoj ITV u Ujedinjenom Kraljevstvu dopire do preko 17 milijuna gledatelja te je zabilježio rast praćenja od čak 25 posto u godinu dana, Times broji preko 8 milijuna čitatelja koje karakterizira visoka platežna moć i usmjerenost na luksuzna putovanja, dok je Telegraph tijekom travnja zabilježio preko 5.5 milijuna čitatelja.

Dodajmo kako je prema podacima sustava eVisitor u dosadašnjem dijelu godine s britanskog tržišta ostvareno oko 96.000 dolazaka i gotovo 370.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem lani predstavlja rast od 16 posto u dolascima te 8 posto u noćenjima.

Pročitajte još

10 GODINA SUSTAVA E-GRAĐANI 2 milijuna svakodnevnih korisnika, jeste li među njima?!

Dulist

Gorivo od utorka jeftinije?

Dulist

Umro muškarac koji se zapalio na Markovu trgu

Dulist