Aktualno

Ruski kapital izašao iz Kupara, Singapurci preuzeli 90 posto temeljnog kapitala

Tvrtka HPL Croatia Limited (u 100 postotnom vlasništvu tvrtke HPL Singapore) postala je vlasnik 90 posto temeljnog kapitala tvrtke Kupari Luxury Hotels d.o.o., odlične su vijesti koje su nam potvrđene iz Općine Župa dubrovačka. Ugovorom o kupoprodaji poslovnih udjela s tvrtkom Avenue ulaganja od proteklog utorka tvrtka je stekla dodatnih 40 posto temeljnog kapitala čime je postala većinski vlasnik. Riječ je o tvrtki koja u vlasništvu ima 38 hotela najviše kategorije od čega 18 Four Seasonsa, što ga čini najvećim partnerom Four Seasonsa u svijetu. Ista tvrtka trenutno gradi novih šest hotela koji će također poslovati kroz brend Four Seasons.

Važno je napomenuti da većinski vlasnik tvrtke HPL u svom obiteljskom vlasništvu, odnosno u vlasništvu supruge posjeduje i tvrtku Como koja upravlja s 32 hotela. Sve navedeno, a posebno podatak o upravljanju sa 70 hotela najviše kategorije diljem svijeta ulijeva optimizam da će se projekt Kupari konačno realizirati kako je to i planirano, naglašavaju iz Općine.

Dodajmo i da je potpisivanjem ovom ugovora iz projekta Kupara ‘izišao’ ruski kapital jer je tvrtka Avenue ulaganja, naime, u vlasništvu ruskog milijardera Sergeja Gljadelkina.

Pročitajte još

ARGUMENTIRANE ŽALBE ILI ‘NEBULOZE’? S obzirom na milijune turista, zaista je malo ‘complaints’!

Dulist

POČINJE TRODNEVNICA Župa sv. Mihajla priprema se za dan ‘sveca svega svijeta’

Dulist

NOVA ŠPICA S MACANOM O cijenama čokolade, Livaji i stranim radnicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija