DuList INUrednički izbor

ROZA ZANINI MOZARA Volim ženstvene, klasične komade koji su nosivi više sezona

ROZA ZANINI MOZARA Volim ženstvene, klasične komade koji su nosivi više sezona

Dubrovkinja Roza Zanini Mozara svojim modnim kombinacijama redovito privlači pažnju na Instagramu. Modno osviještena fotografkinja i social media menadžerica voli nositi ženstvene i klasične komade, a ističe kako je stilski konzistentna. Dvadesetosmogodišnja Roza za DuList govori o modi i trendovima, ali i otkriva kako u slobodno vrijeme obožava ići u kino, družiti se s dečkom i prijateljima, uz dobro vino i društvene igre.

Što možemo pronaći od novih odjevnih stvari u Vašem ormaru, a koji će upotpuniti Vaš stil tijekom zimskih dana?
Osim sveprisutne zagasito zelene nijanse i crne, moj naglasak je na klasicima za kojim oduvijek posežem, samo sam malo proširila kolekciju. Izdvojila bih vintage vuneni muški Saint Laurent džemper, crni Uterqüe kaput, šporko bijeli H&M kaput i Jacquemus torbicu.

Inače, koje su tri stvari koje ćete uvijek imati u ormaru?
Crni paletun, mala crna haljina i kvalitetna torbica!

Koji je za Vas najvrjedniji komad odjeće kojeg posjedujete?
Nisam sentimentalna po pitanju odjeće pa najvrjednijim smatram definitivno nakit, naslijeđeno prstenje, konavoske naušnice i zlatni lančić kojeg skoro pa ne skidam.

Kako se Vaš stil s godinama mijenjao? Cijenite li možda danas više kvalitetu naspram kvantitete?
Volim nositi ono u čemu se osjećam dobro i rekla bih da sam stilski konzistentna. Oduvijek volim i nosim ženstvene, klasične komade koji su nosivi više sezona, ali moj stil definitivno sazrijeva sa mnom i sada ću radije uložiti u jedan skuplji i kvalitetniji komad, nego njih više jeftinijih. Smatram da je kupnja određenih stvari definitivno ulaganje s obzirom na to da se mogu nositi dugi niz godina.

Pratite li redovito modne trendove? Što biste možda izdvojili kao nešto odlično što se vratilo u modu ili postalo trendy, a što biste sigurno ‘izbacili’?
Pratim trendove, jako mi se sviđa geometrijski print i haljiine inspirirane korzetima. Dok primjerice, trenutno moderne, robusne čizme na sebi nikako ne mogu zamisliti, ali ako ih netko nosi sa samopouzdanjem – genijalne su. Isto vrijedi i obratno, nema tog trendy komada koji mi je atraktivan ako je na nekome tko ga ne zna nositi ili se vidi da ga nosi samo zato što je ‘in’. Jedino se nadam se da će ‘trend’ trenerki postati rezerviran samo za trening ili kauč uz Netflix.

Na što najviše pazite prilikom kupnje odjeće, ali i obuće te drugih modnih dodataka?
Ako se radi o neobičnijem komadu, pazim mogu li ga kombinirati s drugim stvarima u ormaru, ali jedna od prvih stvari koju uvijek provjerim je sastav i trudim se izbjegavati poliester.

Gdje najviše kupujete, postoje li neki brendovi koje posebno volite? I postoje li neke osobe u svijetu mode koje posebno cijenite?
Mislim da nas je sve ‘razmazio’ online shopping i većinom kupujem online, a osim bazične Zare, moj izbor su Uterqüe, & Other Stories, Arket… Jako volim estetiku brendova Jacquemus, Saint Laurent i Nanushka. U svijetu mode izdvojila bih stil Rosie Huntington-Whiteley, Alison Toby i Alex Rivière kao neke od mojih favorita.

Zavirite li nekad i na muški odjel te tamo kupujete?
Naravno, mislim da je linija koja razdvaja odjeću na mušku i žensku zamagljena i da moda ne poznaje rod, već daje slobodu izražavanja i izbora. Imam dosta komada s muškog odjela, a nerijetko posudim nešto iz ormara svog dečka.

Foto: Privatna arhiva

TOP3

Naj parfem: Velika sam ljubiteljica parfema, a trenutno biram Jo Malone Scarlett Poppy ili Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian, ovisno o prilici
Naj film: Green Book
Naj pjesma: Happier Than Ever (ali to se mijenja s raspoloženjem)

Objavljeno u tiskanom izdanju 8. prosinca 2021.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović