Kultura

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

KMD Ozegovic

Predstava ’10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života’ autora i redatelja Ivana Ožegovića gostuje ovaj petak, 27. siječnja u 20 sati na Sceni Bursa.

Komad prati prolazak jednog momka kroz različite životne situacije vežući glazbu koju sluša uz ljubavne dogodovštine. Na komičan način se obrađuju ozbiljne i manje ozbiljne teme. Žanrovski je predstava romantična rock komedija. Obiluje hrabrim humorom, ali ne nedostaje i upliva u filozofske vode.
Predstave je brzog tempa i time je vrlo privlačna mlađoj publici, ali ne isključuje niti stariju, pogotovo one koji su u nekoj fazi života slušali rock glazbu.

Umjetničku vrijednost svaki gledatelj treba sam procijeniti, ali ono što ovu predstavu razlikuje od nastupa stand up komičara je osim dramskih scena i snažnog redateljskog pečata, snažna stilizacija pokreta tijekom cijele predstave.

U samoj srži predstave se sakriva pitanje koliko smo svjesni glazbe koja nas prati kroz život i svira u pozadini. Je li to samo neka buka sa strane ili ipak ona oboji naše živote jače nego želimo primjetiti?

Pročitajte još

ZAKLJUČENO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Beethovenova večer ispod volata Kneževa dvora

Dulist

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE I RADIONICA STRIPA U FLORI ‘Striptokok’ Davora Schunka

Dulist