Kultura

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

Predstava ’10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života’ autora i redatelja Ivana Ožegovića gostuje ovaj petak, 27. siječnja u 20 sati na Sceni Bursa.

Komad prati prolazak jednog momka kroz različite životne situacije vežući glazbu koju sluša uz ljubavne dogodovštine. Na komičan način se obrađuju ozbiljne i manje ozbiljne teme. Žanrovski je predstava romantična rock komedija. Obiluje hrabrim humorom, ali ne nedostaje i upliva u filozofske vode.
Predstave je brzog tempa i time je vrlo privlačna mlađoj publici, ali ne isključuje niti stariju, pogotovo one koji su u nekoj fazi života slušali rock glazbu.

Umjetničku vrijednost svaki gledatelj treba sam procijeniti, ali ono što ovu predstavu razlikuje od nastupa stand up komičara je osim dramskih scena i snažnog redateljskog pečata, snažna stilizacija pokreta tijekom cijele predstave.

U samoj srži predstave se sakriva pitanje koliko smo svjesni glazbe koja nas prati kroz život i svira u pozadini. Je li to samo neka buka sa strane ili ipak ona oboji naše živote jače nego želimo primjetiti?

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist