Urednički izbor

ROGAČ, KADULJA, RUZMARIN… Obogati vlastiti vrt i ‘ne budi panj’

Akcija ‘Udomi drvo dan’ kojom Grad Dubrovnik podržava građansku inicijativu ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’ održat će se u ponedjeljak, 21. listopada od 10 do 17 sati na četiri lokacije u Gradu: na platou Lazareti, u parku u Gružu, u uvali Lapad – Sumratin i na igralištu kraj lokala Kiss u Mokošici.

Građani će moći preuzeti više od 150 sadnica za sadnju u vlastitim vrtovima, dok će se u suradnji s gradskom tvrtkom Vrtlar Dubrovnik d.o.o. i volonterima na devet lokacija koje su predložili građani Dubrovnika posaditi više od 50 sadnica. Grad Dubrovnik osigurao je 200 sadnica od kojih su neke vrijedne više od pet tisuća kuna, istaknuto je u priopćenju.

Ozelenjavanje Dubrovnika realizira se u sklopu građanske inicijative pod sloganom ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ kojom se potiče sadnja, pošumljavanje i podizanje razine svijesti o važnosti drveća za očuvanje okoliša, ali i za kvalitetu života.

Građani se pozivaju da u svojim vrtovima posade autohtone vrste stabala kao što su rogač, košćela, ljuta naranča, a na taracama mediteransko medonosno bilje poput lavande, ruzmarina, kadulje i tako doprinesu očuvanju gradskih pčela.

Najzeleniji vikend u godini održat će se od 25. do 27. listopada u Dubrovniku.

U akciju se uključilo i više od 50 osnovnih i srednjih škola te vrtićkih skupina s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Osim sadnje doniranih sadnica, u školama će se održati i edukacije o zaštiti okoliša, recikliranju, bioraznolikosti, itd..

Inicijativu se može podržati fotografiranjem sa sloganom ‘Zasadi drvo, ne budi panj’, a više informacija može se doznati na Facebook stranici Dubrovačko-neretvanska županija – Dani kolektivne sadnje drveća.

Pročitajte još

Čelni čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin uživa čitajući knjigu o dubrovačkom nogometu u izdanju DuLista

Dulist

POSJETILI SMO NAGRAĐENI OPG Zlata vrijedna obitelj Trojanović

Maria Prkut

Nenad Bakić izračunao koliko punjači za mobitel ‘gutaju’ struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija