Grad

Roditelji u Uvali Lapad u nedjelju prosvjeduju protiv cijepljenja

Cijepljenje

Građanska inicijativa ‘Za slobodu izbora’ najavila je za ovu nedjelju, 10. svibnja u 12 sati prosvjedno okupljanje u Uvali Lapad.  Priopćenje koje potpisuje Katija Šarac prenosimo u cjelosti:

Potaknuti najavama izmjena Zakona o pravima pacijenata i drugih zakona iz područja zdravstvene zaštite kojima se uz obavezu želi nametnuti i prisila cijepljenja, kao i pojačanim pritiskom i proganjanjem roditelja koji propituju koristi i štete cijepljenja i zalažu se za ukidanje obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj, najavljujemo javno i mirno prosvjedno okupljanje u nedjelju,10. svibnja s početkom u 12 sati Masarykov put , u Uvali Lapad.

Na skupu ćemo glasno i jasno poručiti da je zakonska obveza cijepljenja u Hrvatskoj odraz diktatorske politike zbog nepoštivanja osnovnih ljudskih prava roditelja kao zakonskih zastupnika svoje maloljetne djece, ali i nepoštivanja nekih od temeljnih dječjih prava.

Mi ne želimo više živjeti u diktaturi i represiji cijepljenjem kao “građani drugoga reda”, već želimo slobodno donositi odluke za zdravstvenu dobrobit naše djece.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist