Grad

“ROBIN HOODOVSKI RAT” Ovako Vlahušić zamišlja novi način upravljanja zidinama

"ROBIN HOODOVSKI RAT" Ovako Vlahušić zamišlja novi način upravljanja zidinama

DPDS upravlja i obnavlja zidine po prioritetima, zadržava financijsku samostalnost te samostalno odlučuje o mogućoj komercijalizaciji svake moguće lokacije, čuvajući autentičnost. Grad Dubrovnik odlučuje o visini cijena ulaznica, određuje radno vrijeme i preuzima sve obveze prema zaposlenima – stajat će u prijedlogu koji će gradonačelnik Vlahušić uputiti radnoj skupini Gradskog vijeća za pregovore s DPDS-om.

– Gradske zidine, teški i tvrdi, Robin Hoodovski rat. Ove godine s 910 tisuća posjetitelja. U pet godina smo od zidina dobili 108,9 milijuna kuna iz te utakmice. Jesmo li nekome taj novac uzeli? Kome? Državi nismo, jer je iz PDV-a dobila 22 milijuna kuna. Jesmo li uzeli DPDS-u? Sad na računu imaju 35 milijuna kuna. Kome smo onda uzeli? Tko se može buniti? Građani koji imaju 108,9 milijuna kuna za vrtiće, škole, baštinu? Što je tu loše i koja je tu šteta? – zapitao se Vlahušić.

Dodao je kako će, prema njegovom prijedlogu, Grad Dubrovnik od svake karte odrediti postotak koji ide DPDS-u za vlastitu djelatnost, godišnje oko 20 milijuna kuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić