Grad

ZA NEPLATIŠE RAMPA “Pustili smo agencije da rade, ali moraju platiti dug!”

ZA NEPLATIŠE RAMPA "Pustili smo agencije da rade, ali moraju platiti dug!"

Odlukom Gradskog vijeća, nakon što se završe radovi, na Pilama postavljamo rampe i onaj tko je dužan Gradu Dubrovniku neće moći stati na Pilama. Tako da unaprijed znaju! – istaknuo je na jutrošnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Prihod Grada od autobusera je 2010. godine bio 3 milijuna, a 2014. godine 11,8 milijuna. Naplatili smo ove godine 5 milijuna kuna. Grad nije nikoga htio gurnuti da ne može normalno poslovati, pustili smo ih da rade. Lanac na Pilama smo postavili kao jednu igru. Građani moraju znati da su to prihodi koje su agencije naplatile i uzele na račun, a nisu platili građanima – rekao je Vlahušić, dodavši kako je Grad tužio agencije za 6,2 milijuna kuna, a ostalih 8 milijuna su tužbe u pripremi.

– Tih 14 milijuna kuna je otprilike pola iznosa koštanja Garaže – zbrojio je Vlahušić.

– Dogodine smo planirali 12 milijuna kuna. Broj autobusa će biti 20 posto manji, zbog ovih koji ne plaćaju. Ali će zato biti manja gužva u Gradu, povećat će se prihod Libertasa – dodao je.

Među najvećim gradskim dužnicima istaknuo je Atlas (4,5 milijuna kuna), Elite Travel (3,3 milijuna), MSC Krstarenja (2,98 mil.), Applicon Tours (1,3 mil.) te Gulliver Travel (1,2 mil.).

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist