Politika

IZRADILI PRIJEDLOG DUSTRA zna kako riješiti prometni kolaps na Pilama

IZRADILI PRIJEDLOG DUSTRA zna kako riješiti prometni kolaps na Pilama

Dubrovačka stranka DUSTRA na čelu s predsjednikom Željkom Ragužem poslala je prijedlog rješenja pješačkog prijala na Pilama, koji je, kako navode, generator prometnog kolapsa.
-Prvi vjesnici proljeća su visibabe i jaglaci, a prvi vjesnik ljeta u našem gradu je vožnja od Ilijine glavice do Pila u trajanju od 45 minuta. Ako vas put navede preko Pila, naoružajte se strpljenjem. Kolone oko grada sve duže, ‘rijeke’ ljudi okupirale su pješački prijelaz na Pilama – sjetite se samo koliko puta ste čuli ove ili slične riječi. Ovaj gorući problem s kojim se suočavamo svake sezone može se riješiti lako na zadovoljstvo svih dionika u prometu. Svi smo suglasni da je glavni generator prometnog kolapsa na Pilama tijekom ljetnih mjeseci taj pješački prijelaz jer nakon njega promet se dalje odvija nesmetano – navode u priopćenju iz DUSTRA-e, a svoje rješenje prikazali su i na fotografiji.
-Prebacivanjem taxi stajališta ispred Dubravke uvelike ćemo raspršiti pritisak nadolazećih pješaka, a korisnici taxi usluga će još brže i sigurnije doći do vozila. Autobusi imaju sasvim dovoljno mjesta u susjedne dvije trake, a i u trećoj koju bi koristili zajedno s nadolazećim automobilima. Jedno parking mjesto za osobe s invaliditetom i jedno za građane do 10 minuta parkiranja se treba nalaziti pokraj autobusne stanice, odmah na ulazu u same Pile. Ovim rješenjem bi sporni pješački prijelaz bio maksimalno rasterećen, pogotovo u smislu novog prometnog režima koji je najavljen već za ovu sezonu. Alternativno rješenje bi bio semafor po uzoru na Ilijinu glavicu koji bi odbrojavao sekunde, po modelu 60 sekundi zeleno za vozila, potom 20 sekundi za pješake. Najfrekventniji pješački prijelaz u Hrvatskoj je zasigurno ovaj na Pilama i radi njega dolazi do nepotrebnih zastoja i prometnih čepova. Na DUSTRA-in prijedlog je uveden semafor s brojačem na Ilijinoj glavici koji se pokazao vrlo efikasnim, stoga ne sumnjamo da bi i ovom mjerom uvelike olakšali prohodnost preko Pila našim sugrađanima – zaključuju.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist