Kultura

‘Ribarske svađe’ na Igrama

U sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara amaterska kazališna družina Kolarin izvest će svoju novu komediju „Ribarske svađe“ Carla Goldonija u režiji Žuže Egrenyi u srijedu, 7. kolovoza u 23.30 sati ispod sv. Marije.

„Ribarske svađe“ komedija je ambijenta talijanskog književnika Carla Goldonija, koja dinamičnim ritmom i brzim izmjenama prikazuje prepirke i ogovaranja u malome ribarskome mjestu Chioggi, a likovi i situacije u komediji se vrlo lako mogu prepoznati i u našem lokalnom duhu i životu te je prilagodba na dubrovački govor i dubrovačke ulice bila laka. Živahnost komedije, koja svjedoči o autorovu zanimanju i simpatiji za svijet priprostih pučana, počiva na sukobu karaktera, na vrlinama i manama pojedinaca i njihovoj sposobnosti da budu dobrohotni ili zlopamtila, naivni ili podmukli, udnosno, na izrazitim osobinama ljudi koji pate i bore se. Lokalni govor poslužio je za stalešku karakterizaciju i vjerno prikazivanje priproste i niske zbilje sitnog puka.

Amaterska kazališna družina Kolarin osnovana je 2010. godine, u cilju promicanja dubrovačke književne scenske riječi, njegovanja zavičajnog govora, izvođenja dramskih djela i igrokaza za djecu i odrasle, poglavito dubrovačkih pisaca. Kolarin je dosad uspješno postavio predstave „Šporka kanastra“ i „Škerac sa Svete Marije“ koji su osvojili publiku.

Ulaznice su dostupne online te na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu po cijeni od 60 kuna.
 

Pročitajte još

Predstava ‘Pod istim krovom’ izvedena u Lazaretima

Dulist

Večer lijepih nota u Dvoru uz violinisticu Evu Šulić i DSO

Dulist

Komorni sastav DSO-a s violinisticom Evom Šulić u četvrtak u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija