Hrvatska

Ribarska inspekcija u akvatoriju Pelješca, Hvara i Ploča oduzela više od 400 nepropisnih vrša i mreža

Ribarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede, u suradnji s roniocima Obalne straže,u akciji kontrole pasivnih ribolovnih alata od ponedjeljka je oduzela više od 400 neoznačenih i nepropisnih vrša i mreža, donosi HRT. Inače, akcija se provodi u akvatoriju Pelješca, Hvara i Ploča.

– Cijeli Jadran je specifikum zbog svojih otoka, pa je i zbog toga imate područja koja su razvijenija, gdje je više pučanstva, gdje je više ljudi i tako dalje, pa onda imate više tako nekakvih ilegalnih akcija i tako – rekao je kap. kor. Ante Silić, zapovjednik ophodnog broda Obalne straže RH “Faust Vrančić”.

Minimalna kazna za neoznačivanje ribolovnog alata je dvije tisuće kuna. Za ribolov na zabranjenom području i nepropisno izrađen alat kazna se penje na pet tisuća kuna.

Naslovna fotografija: Ilustracija

Pročitajte još

O PELJEŠKOM MOSTU Butković: Gužvi neće biti, ni udara na proračun i građane

Dulist

HOĆE LI ZVATI MILANOVIĆA NA OTVARANJE? Butković: Pelješki most skratit će putovanje od Zagreba do Dubrovnika za dva sata

Dulist

Hrvatski poduzetnici u 2020. ostvarili neto dobit od 21 milijardu kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija