Županija

REZULTATI POPISA U SIJEČNJU Županija popisivačima i kontrolorima isplatila naknade za rad

Unatoč otežanim okolnostima, navode iz Dubrovačko-neretvanske županije, završen je prvi digitalni popis stanovništva, kućanstava i stanova. Popisivači su obišli sve adrese koje su zadužili u svojim popisnim krugovima, a ono po čemu se ovogodišnji popis razlikuje od prethodnih je mogućnost samopotpisivanja putem platforme e-Građani što je iskoristilo više od 40 posto ukupnog stanovništva Hrvatske.

-Prilika je ovo za pohvalu popisivačima koji su se na terenu susreli s vrlo stresnim i zahtjevnim poslom, a bili su suočeni i s izazovima epidemiološke situacije. Popisivačima i kontrolorima za rad na Popisu stanovništva, kućanstava i stanova, Dubrovačko-neretvanska županija danas je isplatila financijske naknade – ističe se u priopćenju Dubrovačko-neretvanske županije.

Pojedinosti iz Popisa stanovništva doznat ćemo sredinom siječnja iduće godine kada će Državni zavod za statistiku objaviti prve privremene rezultate popisa.

Pročitajte još

[MALOSTONSKI ZALJEV] Velika ekološka akcija čišćenja podmorja

Dulist

Od srijede nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

Novčana potpora Županije za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija