Politika

REZULTATI PO BIRAČKIM MJESTIMA Vićan s dva glasa više slavio u susjedstvu

Gradonačelnik Mato Franković uvjerljivo je u drugom krugu pobijedio svog protukandidata, čelnika Dubrovačkog demokratskog sabora. I to za 3040 glasova. No, za razliku od prvog kuga, Franković nije uspio odnijeti pobjedu na svim biračkim mjesta. Naime, od 52 biračka mjesta ‘izgubio’ je njih tri. Tako su u Malome Zatonu, Vićanovom susjedstvu, dva glasa bila presudna. Vićan je tako na tom biračkom mjestu dobio naklonost 167 birača, a Franković njih 165. U prvom pak krugu Vićan nije uspio dobiti najveći broj glasova svojih susjeda, jer je i tu Franković bio prvi. Dobio je 143 glasa za razliku od Vićana koji je skupio 91.
Više glasova u drugom krugu Vićan je od aktualnog gradonačelnika dobio i u Sustjepanu gdje je razlika iznosila 11 glasova, a ‘potukao’ ga je i u Kliševu gdje je dobio naklonost 22 birača, za razliku od Frankovića čije je ime zaokružilo njih 16.

Pročitajte još

Dubrovkinja Danica Juričić Spasović u utrci za šeficu zagrebačkog SDP-a

Dulist

TAJNE SNIMKE SVE OTKRILE Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana

Dulist

Srđ je grad: Smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor TUP-a?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija