Grad

REVITALIZACIJA Obitelj s više djece uskoro će useliti u gradski stan na Prijekome

gradski stan prijeko naslovna

Uskoro bi trebali biti dovršeni radovi u još jednom stanu u povijesnoj jezgri u kojeg bi uselila obitelj s više djece. Naime, Grad Dubrovnik će stambeno zbrinuti šest dubrovačkih obitelji s više djece te će na taj način doprinijeti revitalizaciji života u Gradu, a što je cilj jedne od aktivnosti održivog razvoja Plana upravljanja. Riječ je o još jednoj mjeri gradske uprave za pomoć obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre. Naime, dva stana su već uručena korisnicima i u njih su uselile dvije obitelji s ukupno devetoro djece. U pripremi je javni natječaj za izvođenje radova na uređenju još tri gradska stana za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih 420 tisuća eura.

U stanu površine 60 metara četvornih u Ulici Prijeko, kojeg je u ponedjeljak obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, odrađeni su građevinsko-obrtnički radovi na podovima, zidovima i stropovima. Također i instalaterski radovi koji su obuhvatili radove na dovodnoj mreži kao i cjelokupno novu internu mrežu instalacija – elektroinstalacije, vodovod i odvodnju te klimatizaciju. Rješenje grijanja i hlađenja postignuto je ugradnjom split sustava bez vanjske jedinice. U sklopu osiguranih sredstava, saniraju se i hodnici u zajedničkom dijelu zgrade, kako bi boravak u zgradi za sve stanare bio kvalitetniji i ugodniji.

Radove je izvela tvrtka Projekt 22 d.o.o. iz Dubrovnika,  pod stručnim nadzorom Joška Mikla iz tvrtke Studio Quasar d.o.o. Ukupna vrijednost projekta iznosi 117 tisuća eura i u cijelosti je osiguran iz Proračuna Grada Dubrovnika.

Korisnici su pravo na stan ostvarili temeljem provedenog javnog natječaja za utvrđivanje Liste reda prvenstva o davanju stanova u najam na području povijesne jezgre za obitelji s više djece.

Pročitajte još

Franković dozvolio postavljanje TV prijemnika za praćenje Europskog nogometnog prvenstva

Dulist

[VIDEO] INCIDENT NA PILAMA Grad: ‘Pojedincima je važniji prihod od poštivanja reda’

Dulist

Gradonačelnik predstavio svoj rad uz sedam godina mandata

Dulist