DuList PROMO

RESTORAN TRINITY Popodne rezervirano za ljetnu ponudu

naslovna trinity

Ljetna ponuda restorana Trinity pravi je izbor za zajednička obiteljska ili prijateljska druženja u vrijeme objeda.

Dobro poznati restoran Trinity u uvali Lapad pod vodstvom bračnog para Eri i Yoshihiro Tsugawa, pripremio nam je prave ljetne delicije koje su vrlo lagane, a onda i cjenovno pristupačne. Radi se o ponudi koja je predviđena za popodnevne sate, prije ili poslije odlaska na plažu, a radi se o fuziji laganih azijskih, prvenstveno japanskih i tajlandskih jela, kao i osvježavajućim koktelima. Ova ljetna ponuda pravi je izbor za zajednička obiteljska ili prijateljska druženja u vrijeme objeda.

Isprobali smo…

Tajlandsko jelo Gapao rice obogaćeno je tajlandskim bosiljkom kojeg par Tsugawa uzgaja u svom vrtu. Sitno sjeckana piletina poslužuje se s aromatiziranom rižom i jajem na oko. Baza ovog jela, kao i mnogih drugih japanskih jela, tradicionalna je japanska tempura umak pod nazivom Dashi. Ljetnu ponudu zaokružuju lagani takosi koji dolaze u kombinaciji s piletinom ili repovima škampa u tempuri. Bogata povrćem, oba jela su hrskava i lagana.

DSC7082

Plata od 24 rolice za 20 eura!

Omiljena među Dubrovčanima, popularna sushi plata sastoji se od 24 najpopularnijih sushi rolica poput: Philadelphia, dynamite, spicy tuna i spicy salmon rolica po vrlo pristupačnoj cijeni od 20 eura. Također, može se naručiti i bombastična plata od 48 rolica po cijeni od 40 eura. Obje plate se mogu naručiti i preuzeti poput svih ovih ljetnih specijaliteta koje su nam predstavili u restoranu Trinity. U ovu ljetnu ponudu također ulazi i poznati japanski ‘street food’ pod nazivom Takoyaki. Radi se o sočnim valjušcima punjenim komadićima hobotnice.

Edamame s koktelom savršena kombinacija

Cjelokupnu ponudu zaokružujemo sa zanimljivom grickalicom pod nazivom Edamame. Edamame je japansko jelo pripremljeno od mladih zrna soje u mahuni. Mahune su kuhane na pari te aromatizirane s češnjakom i chili listićima. S obzirom na bogatu povijest soje kao namirnice u Japanu, odnosno cijelom Dalekom istoku, ovo jelo se moralo naći na stranicama jelovnika restorana Trinity. S obzirom na izuzetne nutritivne vrijednosti te visoku razinu proteina, soja apsorbira te brzo razgrađuje alkohol u krvi. Tako uz ovu
grickalicu kokteli lakše ‘klize’. S ovom vrijednom informacijom dolazimo do tjedne ponude koktela
koja se po prilagođenoj cijeni može isprobati od 12 do 18 sati. Kao pravo ljetno osvježenje izdvojili bismo margaritu od jagode te gin koji je obogaćen svježim bosiljkom. Oba koktela pršte od svježine i sa svakim novim gutljajem donose lepršavost ljeta.

DSC7069

Slatkiši za najmlađe

Zasladiti se možete s klasičnim desertima, no preporučili bismo jedan pravi ljetni desert napravljen od voća
najzastupljenijeg na Tajlandu. Sorbet od manga osvježavajući je i prirodan desert bez dodanog šećera. Za one najmlađe, Trinity donosi japansko lagano gazirano piće Ramune kojeg se Eri i Yoshihiro rado sjećaju iz svog djetinjstva. Ramune dolazi u okusima naranče, pipuna i japanskog limuna yuzu u retro bočici sa šarenom frnjom smještenom u čepu.

Ako jedno lijeno popodne želite provesti u hladu tarace restorana Trinity, potrebno je rezervirati mjesto pozivom na broj 020 752 575 ili prošetajte do restorana po vaš ljetni ‘takeout box’.

Pročitajte još

Sedam savjeta za učinkovit rad od kuće

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist