DuList PROMO

RESTORAN GASTRO MARE Uživanje na najjače u gastro vikendima u Kobašu

RESTORAN GASTRO MARE Uživanje na najjače u gastro vikendima u Kobašu

U restoranu Gastro mare koji je smješten u Kobašu svega sat i pol vožnje od Dubrovnika, gosti već godinama uživaju u morskim delicijama. Chef Ante (Toni) Bjelančić – Bjelko od milja je kuhar svjetskog renomea koji već desetljećima stvara kulinarska remek djela.

RESTORAN GASTRO MARE Uživanje na najjače u gastro vikendima u Kobašu

Kada nije zauzet kuhanjem otiskuje se na more i baca mreže. Svježi ulov dana se servira gostima na kreativne načine. Na meniju se mogu naći kamenice u tempuri i umaku od tartufa, sashimi od palamide, ravioli punjeni sipom i mnogi drugi jedinstveni specijaliteti. Svježi ulov prolazi svakojake transformacije i njihovu konačnu formu ne može garantirati ni sam Bjelko jer pusti da ga ideja preuzme i odvede u ponekad nepoznatom, ali uvijek slasnom smjeru.

RESTORAN GASTRO MARE Uživanje na najjače u gastro vikendima u Kobašu

Kao idealan dodatak kulinarskom umijeću našeg Bjelka je nutricionistica Maja Rupert. Maja igra ključnu ulogu u kreiranju jela koja zadovoljavaju i nepca najvećih gurmana. Svoje nutricionističko znanje koristi svakodnevno u pripremi i očuvanju hrane pa je stoga njihov meni prilagodljiv ljudima s različitim intolerancijama. Maja će za čas posla prilagoditi i pronaći idealnu zamjenu za npr. mlijeko, jaja, orašaste proizvode, gluten i slično. Nema straha da će itko ostati gladan u Gastro mare!

Za čuvanje, svježinu i zadržavanje nutritivnih vrijednosti pri pripremi hrane se brine Maja, dok Bjelko to spaja u ukusne i oku ugodne kreacije! Ako biste nekada poželjeli probati dalmatinsku kuhinju malo odmaknutu od standardne ponude, Gastro mare je mjesto za vas!

Pokoja riječ od Bjelka:

‘’Svoj put sam započeo kao mladić koji je “otkrio Ameriku”. Na svom prvom putovanju brodom sam se iskrcao u Philadelphiji te tamo proveo 17 godina kuhajući u raznim restoranima, od talijanskih do francuskih. Put me nakon toga odveo u Norvešku gdje sam imao priliku primiti Michelinovu zvjezdicu, ali sam je odbio kako bi zadržao autentičnost onog što sam postigao u tom restoranu. Restoran Allegro sam podignuo na vrhunsku razinu te smo niz godina bili najbolji riblji restoran u državi. Potom sam krenuo dalje u Austriju gdje sam započeo novu priču u obliku restorana Kulinarium 7 i na sreću uspjeh se ponovio. Onda sam odlučio započeti novu avanturu bliže kući, u Zagrebu s restoranom Gastro mare i nakon 40 godina sakupljanja iskustva, vrijeme je došlo da se vratim u mjesto gdje sam odrastao – mali zaljev na Pelješcu, Kobaš. Vratio sam se svojim korijenima i svim svojim znanjem i iskustvom te s Majinim stručnim savjetima oblikovao ponudu restorana Gastro mare. U Kobašu smo do danas stvorili gastro destinaciju, najčešći gosti su nam izletnici jahtama i gliserima koji imaju osiguran vez u zaštićenoj luci. Ono što nam je bitno je približiti našim, domaćim ljudima gastronomsko iskustvo restorana, jer zašto bi to bilo rezervirano samo za strance. Stvorili smo ponudu koja je pristupačna lokalnim ljudima, imamo menije od 3 i 4 slijeda freškog ulova svaki vikend za fiksne cijene od 250 i 300 kuna. Ponuda će trajati do 1.6. i ovim putem bih srdačno pozvao sve naše ljude da dožive moju gastro priču kroz slijedove.’’

RESTORAN GASTRO MARE Uživanje na najjače u gastro vikendima u Kobašu

Ponuda za domaće

Pridružite se Bjelku i Maji u Kobašu gdje će vas osim ukusne hrane oduševiti i pogled, atmosfera, svjež zrak, tišina, kao i predivna otvorena kuhinja gdje ste dobrodošli gledati pripremu hrane i naučiti pokoji zanimljiv trik naših majstora!

Ne propustite jedinstvene gastro vikende u Kobašu po atraktivnim cijenama:

Degustacijski meni

Carpaccio od svježe ribe

Domaća tjestenina sa sabljarkom

Plemenita riba pripremljena po želji

Desert kuće

3 slijeda 250 kn

4 slijeda 300 kn

1 kg oborite ribe je 350 kuna, pripremljeno po želji

Osim degustacijskog menija nudi se i:

Vino

Rukatac 80 kn/l

Pošip 100 kn/l

Plavac Mali 100 kn/l

Kamenice

Sirove 12 kn kom

Pečene s maslinovim uljem, češnjakom i peršinom 14 kn kom

U tempuri na kremici od crnog tartufa 18 kn kom

A la carte

Hladni pjat Gastro Mare 60 kn

(marinirano povrće, sipa, leća, kapare, sir iz ulja)

Domaća tjestenina sa šparogama 80 kn

Rižot s kozicama i šparogama 80kn

Uskrsna janjetina 150 kn

(Paška janjetina, mladi krumpir, kadulja, slane srdele)

Škrpina 150 kn

(pečeno povrće, krema od celera, mahune, riblji jus)

Torta od sira 40 kn

Čokorogač s pireom od jabuka 40 kn

Kako bi u ovim delicijama i prekrasnom morskom ambijentu mogli uživati već ovaj vikend, rezervirajte vaše mjesto na vrijeme pozivom na broj 097 7968 008 i zapratite restoran Gastro mare putem društenih mreža Facebook i Instagram.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist