Zanimljivosti

‘Restaurant Dubrovnik’ u New Yorku proslavio 10 godina postojanja

blank

‘Restaurant Dubrovnik’ u New Yorku proslavio je deset godina postojanja te promoviranja hrvatske gastronomije i dubrovačke tradicionalne kuhinje.
Goste su u restoranu zabavljali Josip Velčić iz Klape Astoria NY i Vukan Stanišić iz poznatog dua kantautora Srđan i Vukan iz New Yorka, a na taraci okruženoj smokvama i vinovom lozom, dubrovačke kancone pjevala je Ema Jusić, mlada talentirana pjevačica i Zvonimir Antolos, također član klape Astoria.
Za prave dubrovačke pjatance, po kojima je ovaj restoran poznat ne samo u NY-u, nego i cijeloj Americi, pobrinuli su se vrsni kuhari Antonio Selendić i Srećko Žarak. Osoblje na čelu s menadžerom Matijom Žarkom bili su zadovoljni velikim brojem stalnih gostiju koji su prepoznali kvalitetu hrane i usluge gostoljubivosti koji im ovaj restoran pruža kroz cijelo desetljeće.
Među stalnim gostima tu su bili i predstavnici Hrvatskog Radija iz New Yorka Gordana Škugor i Zvonimir Antolos, poznati uvoznici i promotori Europskih i hrvatskih vina Duška i Samir Ramić i u NY-u dobro poznata Ane Mljećka, promotorica ne samo hrvatske kuhinje, nego i Hrvatske u Americi.
Pored gostiju hrvatskog porijekla bilo je još više stalnih gostiju, Amerikanaca koji uživaju u specijalitetima hrvatske kuhinje. Atmosfera je bila fantastična, pila su se najbolja hrvatska vina, gosti su uživali u vrhunskim delicijama kao što su lignje, mušule, kamenice, crni rizot, hobotnica na salatu…, a vrijedno osoblje se pobrinulo da svi budu zadovoljni.
Pjevalo se i plesalo do kasnih noćnih ura i skoro svi gosti na odlasku kad su se pozdravljali, zaželjeli su da se ovakve večeri moraju bar jednom mjesečno ponoviti.

Foto Privatna arhiva

Pročitajte još

Otvorena izložba slika Ratka Rudića

Dulist

SAJAM POSLOVA U TURIZMU Idealna prilika za upoznavanje i predstavljanje poslodavaca

Dulist

SMARAGDNI ECO FILM FESTIVAL 16. izdanje otvara se na Korčuli!

Dulist