Zanimljivosti

[VIDEO] Sredozemna medvjedica opet pliva u Jadranskom moru!

blank

Sredozemna medvjedica još je jednom viđena u Jadrankom moru! Snimku je objavio Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore. Oduševljeni su jer je bilo više dojava da je ova životinja viđena u Jadranskom moru.

– U pitanju je sredozemna medvjedica, koju sve češće turisti sreću tijekom plovidbe morem. Javite nam ako se i vama medvjedica ovako ljubazno javi kao ovim turistima u Albaniji. I ne zaboravite da se radi o jako ugroženoj vrsti koja je osjetljiva na uznemiravanje. Ophodite se fino prema njoj – poručili su.

Naime, nije ovo prvi put da je sredozemna medvjedica u posljednje vrijeme uočena u Jadranu. Ove godine vidjeli su je kraj Lastova što je snimila i potvrdila brodska kamera, a prošle godine plivala je kraj Danača, što je snimljeno i kamerom. Tada su iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijeovima prirode Dubrovačko-neretvanske županijena istaknuli kako je bilo više dojava s područja naše Županije, i to u području posebnog rezervata u moru i području europske ekološke mreže Malostonski zaljev, kao i u području Rijeke dubrovačke, u blizini izvorišta rijeke Omble. Međutim, tada ju nitko uspio snimiti.

Pročitajte još

TRGOVCI PRIPREMAJU RASPRODAJE Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila…

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1928. Rođen Jugaš, olimpijac Nikola Trojanović

Dulist

REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ŽENA Besplatno predavanje o postpartumu

Dulist