Zanimljivosti

[VIDEO] Sredozemna medvjedica opet pliva u Jadranskom moru!

sredozemna medvjedica

Sredozemna medvjedica još je jednom viđena u Jadrankom moru! Snimku je objavio Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore. Oduševljeni su jer je bilo više dojava da je ova životinja viđena u Jadranskom moru.

– U pitanju je sredozemna medvjedica, koju sve češće turisti sreću tijekom plovidbe morem. Javite nam ako se i vama medvjedica ovako ljubazno javi kao ovim turistima u Albaniji. I ne zaboravite da se radi o jako ugroženoj vrsti koja je osjetljiva na uznemiravanje. Ophodite se fino prema njoj – poručili su.

Naime, nije ovo prvi put da je sredozemna medvjedica u posljednje vrijeme uočena u Jadranu. Ove godine vidjeli su je kraj Lastova što je snimila i potvrdila brodska kamera, a prošle godine plivala je kraj Danača, što je snimljeno i kamerom. Tada su iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijeovima prirode Dubrovačko-neretvanske županijena istaknuli kako je bilo više dojava s područja naše Županije, i to u području posebnog rezervata u moru i području europske ekološke mreže Malostonski zaljev, kao i u području Rijeke dubrovačke, u blizini izvorišta rijeke Omble. Međutim, tada ju nitko uspio snimiti.

Pročitajte još

Saznajte koliko u Hrvatskoj ima Modrića i Gvardiola te drugih prezimenjaka s našim reprezentativcima

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1933. U Stonu rođen poznati hrvatski povjesničar navigacije Boris Franušić

Dulist

(FOTO) Dubrovčani na izletu u starobosanskom gradu Dubrovniku

Dulist