Aktualno

Rendžeri pomogli odsukati jedrilicu kraj Polača

Čuvari prirode, popularni rendžeri uspješno su odsukali jedrilicu u akvatoriju kraj Polača. Naime, kako javljaju iz Nacionalnog parka Mljet, rendžeri u sklopu svojih aktivnosti nadzora i očuvanja zaštićenih područja često priskaču u pomoć posjetiteljima. Ovaj put se radilo o dojavi kako se kod mjesta Polače, u akvatoriju NP Mljet 10. kolovoza nasukala jedrilica. Pri tome nije nastala značajna materijalna šteta niti zagađanje mora.
Pomoć posadi, javljaju iz NP Mljet, u odsukavanju pružio je patrolni gumenjak P-103 Nacionalnog parka i tako je spriječena veća materijalna šteta. Rendžeri apeliraju na nautičare da u peljarima unaprijed provjere podatke o područjima na kojima namjeravaju ploviti i zaustavljati se, te da redovno prate vremensku prognozu, kako bi izbjegli potencijalne neugodne situacije ne moru.

Facebook: NP Mljet

Pročitajte još

NE PROPUSTITE TEČAJEVE CENTRA ZA JEZIKE! Učenje stranih jezika najbolji je način korištenja slobodnog vremena

Dulist

POSJETILI SMO NAGRAĐENI OPG Zlata vrijedna obitelj Trojanović

Maria Prkut

NAKON GODINA PREDANOG RADA Profesor Vedran Batoš otišao u zasluženu mirovinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija