Aktualno

[SPCO DSUBROVNIK] ‘Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu’

[SPCO DSUBROVNIK] 'Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu'

Prije svega treba reći da je sasvim točno da u ovom slučaju nije tražena dozvola Konzervatorskog odjela. No to nije zbog toga što nam do njihovog mišljenja nije stalo, jer Dubrovačka pravoslavna parohija sa dubrovačkim konzervatorima uspješno surađuje već dugi niz godina, i do sada je uvijek poštovala sve njihove smjernice i sugestije, kao što će činiti i ubuduće. To ničim ne dovodimo u pitanje – naglasili su nam iz SPCO Dubrovnik.

Kako ističu, želja im je objasniti zašto nisu tražili dozvolu.

– Ne zato što je ovdje u pitanju nekakva nelegalna građevina, nekakav objekt, nego zato što je u pitanju samo prelijepo urađen natpis u vidu portala za prodavaonicu suvenira sa dva izložbena nosača sa strane koja se zatvaraju u vidu vrata. Sve je obojeno u prepoznatljivo dubrovačko zeleno, sa natpisima zlatne boje, a zanatski vrhunski izvedeno. Ovo nije nikakav proizvoljno i na brzinu smišljen jeftin i ružan suvišni dodatak. Naprotiv, osmislila su ga, isprojektirala i izvela dva akademska umjetnika. Apsolutno smo uvjereni da je ovim mali ulaz oko koga se on nalazi samo dobio u ljepoti, a nipošto izgubio. To potvrđuje između ostalog i ogroman broj turista koji ovaj portal, zajedno sa minijaturnom građevinom na kojoj se nalazi, svakodnevno fotografira. Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu. I ako Konzervatorski odjel zatraži da taj natpis uklonimo, mi ćemo to bespogovorno učiniti – naglašavaju iz Srpske pravoslavne crkve Općine Dubrovnik (SPCO) za naš tjednik.

– Možemo prihvatiti da je to kazna za to što nismo tražili dozvolu. Jedino što ne možemo prihvatiti je da to što smo postavili čini grad ružnijim. Naprotiv, držimo da svojom otmjenošću i ljepotom koju svi primjećuju on samo uljepšava ovaj naš ionako prelijepi grad – zaključuju iz SCPO Dubrovnik.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist