Zanimljivosti

Rekord Vela Luke: Palo 460 litara kiše!

U protekla tri mjeseca ove godine na području Vele Luke palo je rekordnih 460 litara kiše po četvornom metru, što je tri litre više od polugodišnjeg prosjeka.

Samo tijekom ožujka napadalo je 245 litra kiše, što je više od  desetogodišnjeg prosjeka za ovaj  mjesec za 155 litara. Prema prognozama, kiša će nastaviti padati i u prvim danima travnja. Obilne kiše prepunile su lokve, tako da se novosagrađeni zidovi više ne vide.

Voda se razlila u dio vinograda na poljima Bradat i Pojica. Na polju Sprtiša u lokvi ima malo vode, jer je iskopan zaštitni sloj gline na dijelu lokve.

Na slici je lokva na polju Bradat, koja je udaljena od Vele Luke oko tri kilometra.

-Voda će dobro doći vlasnicima zemljišta za zaljevanje krumpira, kupusa, boba, biži i ostalih povrtnih kultura, ako ne bude dovoljno kiše slijedećih mjeseci, jer na ovom području nakon obilnih kiša slijede dugotrajne suše – ističu Velolučani.
 

Pročitajte još

Uz samu obalu Cavtata snimljen neočekivan, simpatičan, ali ipak nepoželjni gost

Dulist

Spravite kupus glavati s rizima po ričeti Marove none

Dulist

‘TIJELO KAO DOKAZ’ Nova knjiga Nede Kovačić o medicinskim vještačenjima u 18. stoljeću

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija