Grad

Rekonstruirano 300 metara vodovodne mreže u Ulici bana Jelačića

vodovod sanacija bana jelacica 4

Djelatnici Vodovoda Dubrovnik rekonstruirali su 300 metara sekundarnog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici bana Josipa Jelačića. Dotrajalu polietilensku cijev zamijenili su novim cjevovodom od pocinčanog čelika, a radovi su se odvijali u tri faze.

-Riječ je bila o još jednoj kritičnoj točki na našoj mreži koja je sada sanirana. Osim rekonstrukcije ovog cjevovoda, u sklopu ovih radova izvršili smo i dodatno njegovo povezivanje s magistralnim cjevovodom, čime će se omogućiti veće količine vode te osigurati sigurnija i stabilnija vodoopskrba u ovoj ulici – izjavio je ovom prigodom predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Radovi su sveukupno trajali 40 dana, a cilj je bio u što je manjoj mjeri moguće ometati život građana.

-Ulica bana Jelačića je nažalost prostorno jako skučena i zbog toga smo projekt podijelili u faze. Cilj je bio završiti radove na najefikasniji mogući način, pa smo zato nakon dovršetka radova na svakoj od pojedinih dionica, istu u najkraćem mogućem roku asfaltirali te vratili u prvobitno stanje, a sve kako bi naši radovi bili što manja smetnja sugrađanima – rekao je Matušić te iskoristio priliku da zahvali tamošnjim stanarima na strpljenju tijekom trajanja radova.

Ukupna vrijednost radova bila je 48 tisuća eura, što je Vodovod financirao iz vlastitih sredstava, a u sklopu ove investicije rekonstruirani su i postojeći priključci.

Pročitajte još

I DALJE IMA NEDOSTATAKA Dom za starije u Gružu još čeka suglasnost protupožarnog inspektora!

Dulist

POVIJESNI TRENUTAK Počinje gradnja Doma umirovljenika ispod bolnice!

Dulist

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Do 30. lipnja dajte glas najboljem projektu u vašem kotaru

Dulist