Sport

REGIONALNA LIGA Jugov ‘bal na vodi’ u Kragujevcu

REGIONALNA LIGA Jugov 'bal na vodi' u Kragujevcu

Jugaši su na svojoj srbijanskoj vikend turneji upisali i drugu pobjedu.

Nakon 14:3 protiv Vojvodine, u Kragujevcu su s lakih 16:5 (4:0, 4:1, 2:2, 6:2) svladali Radnički, do jučer moćnu ekipu, a danas sastav iz drugog vaterpolskog razreda.

Momci Vjeka Kobešćaka od prve sekunde susreta postavili su se kao favoriti. U prve dvije četvrtine zabili su po četiri pogotka (Perrone, Marković, Vrlić i Ivanković pa Benić, Lončar, Joković i drugi put Ivanković), a svoj prvi gol domaću su postigli 17 sekundi prije kraja prvog poluvremena (Panajotović).

Radnički je nastavio zabijati i u nastavku (Lekić i bivši Jugaš Blažević), ali zatim slijedi nova serija Juga (Perrone, Joković, Benić i Vrlić zabili su svoje druge pogotke, a potom Benić i treći) za 3:13. Joksimović potom s igračem više smanjuje na 4:13, a ali Perrone trećim pogotkom te Lončar drugim podižu na +11. Joksimović potom iz peterca kojeg je skrivio Pavličević smanjuje na 15:5. S 22 preostale sekunde na semaforu i mladi Loren Fatović upisuje se u strijelce i diže na 16:5, što je bio i krajnji rezultat.

Ovom vrijedi dodati i kako je na vratima Juga Toni Popadić upisao 14 obrana. S druge strane Šefik je uz svu Jugovu kanonadu uspio skupiti 8.

Jug u idućem dvokolu Regionalne lige u Gružu 30. listopada dočekuje HAVK Mladost, a zatim 1. studenog Primorje EB.

Ipak, prije toga nastupit će na kvalifikacijskom turniru Kupa Hrvatske u Zagrebu, gdje ih 23. listopada očekuje meč s Primorjem EB te dan kasnije s Medveščakom i OVK POŠK-om. Nakon toga gostovat će 28. listopada u Budimpešti, gdje u 1. kolu LEN Lige prvaka igraju protiv OSC-a.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist