Sport

JUDO Prvakinje Hrvatske su Bilić, Violić, Pavić i Šutalo

JUDO Prvakinje Hrvatske su Bilić, Violić, Pavić i Šutalo

Županijski judo klubovi bili su vrlo uspješni na mlađe kadetskom (U16) i mlađe juniorskom (U23) Prvenstvu Hrvatske u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog judo saveza.

Na mlađe kadetskom prvenstvu najbolje rezultate ostvario je JK Dubrovnik 1966., čije su članice Bruna Bilić (-52 kg) i Anđela Violić (-70 kg) prvakinje Hrvatske. Srebrom se okitio Luka Violić (+81 kg), a broncom Patrik Prigl (-73 kg). JK Dubrovnik 1966. ujedno je i najuspješniji klub u ženskoj konkurenciji.

Za JK Župa dubrovačka prvakinja Hrvatske je Petrunjela Pavić (-63 kg), dok je Lena Galjuf (-70 kg) osvojila broncu. I u JK Dubrovnik mogu biti zadovoljni. Srebrna je bila Mihaela Đuho (-40 kg), dok su Ante Raguž (-81 kg) i Lujo Domaćin (+81 kg) brončani. JK Ura Nage pripale su dvije medalje. Srebra su osvojili Mauricio Bratičević (-38 kg) i Leon Konjevod (-50 kg).

Na mlađe juniorskom prvenstvu prvo dubrovačko ime bila je članica JK Dubrovnik Ivana Šutalo (+78 kg), koja je osvojila novi naslov prvakinje Hrvatske. Broncu je osvojila članica JK Župa dubrovačka Iva Oberan (-57 kg). Bronce u muškoj konkurenciji pripale su članu JK Dubrovnik 1966. Karlu Putici (-60 kg) i članu JK Dubrovnik Mateju Ragužu (-100 kg).

Na oba natjecanja nastupilo je ukupno 320 natjecateljica i natjecatelja iz 35 klubova.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist