Aktualno

Reding: Ne razumijem tu glupost

Reding: Ne razumijem tu glupost

Povjerenica Europske komisije za pravosuđe Viviane Reding na današnjoj je konferenciji za novinare odgovarala na pitanja o sporu Europske komisije s Hrvatskom oko 'Lex Perkovića'.

Reding je pojasnila što je krivo preneseno u medijima: da sankcije nisu donesene već da su predložene, odnosno da je pokrenuta procedura njihovog donošenja, te da sada slijedi očitovanje drugih zemalja članica, a tek potom slijede daljnji koraci oko pokretanja sankcija.

Reding je rekla da je 'sporni' zakon donesen tri dana prije pristupanja EU, pa da ga se isto tako brzo može vratiti u staro stanje, tj. verziju koja je bila potpuno usklađena s europskim zakonodavstvom. Na pitanje kako komentira kritike da Hrvatsku tretira nejednako u odnosu na druge zemlje članice te da je u tome motivirana svojom političkom pripadnošću, Reding je odgovorila da su to sve gluposti.

– Jednostavno ne mogu odgovarati na svaku besmislicu koju netko negdje izgovori. Potpisala sam Poglavlje 23 pristupnog procesa s današnjom vladom, a ona je socijalistička, ako se ne varam. Dakle, potpisala sam i pregovarala u zadnjoj etapi ulaska Hrvatske u EU s današnjom, ne bivšom vladom – kazala je Reding, dodavši da je prozivala i Mađarsku, a tamo je na vlasti stranka koja pripada Europskoj pučkoj stranci.

– Ja jednostavno ne razumijem ovu glupost – kazala je Reding, koja nije htjela reći koje će točno sankcije biti određene Hrvatskoj ako dođe do njihovog uvođenja.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist